luni, aprilie 19, 2021

Riscuri suplimente alimentare. Unele studii au demonstrat că persoanele care apelează la suplimente de calciu sunt mai expuse riscului de a face un atac de cord sau o bolaă de inimă.

Alături de colesterol,

calciul este implicat în întărirea și îngustarea vaselor de sânge, adică în apariția aterosclerozei. Din motive care rămân neclare, atunci când nivelul de calciu crește brusc, acest mineral pare să ajungă în depozitele de pe pereții arterelor, proces care contribuie la apariția infarctului miocardic.

Riscurile suplimentelor alimentare autoadministrate

Trebuie avut în vedere că suplimentele de calciu autoadministrate (fără recomandarea unui medic) și fără coadministrare de vitamina D pot crește riscul de afecțiuni cardiovasculare și de infarct miocardic”, ne-a explicat medicul cardiolog

Luminița Iliuță.

Un studiu al Institutului Național de Sănătate din SUA a constatat că bărbații care au luat suplimente de calciu au avut un risc crescut de atac de cord, accident vascular cerebral sau alte boli cardiovasculare. Dar alte studii sugerează că atât bărbații, cât și femeile care iau suplimente de calciu prezintă un risc mai mare de boli de inimă, potrivit Mayo Clinic.

Însă, sunt necesare mai multe cercetări înainte ca medicii să știe cum suplimentele de calciu pot afecta riscul general de atac de cord. Iată ce se știe până acum.

Suplimentele de calciu de care unii medici sunt îngrijorați

sunt în general cele care conțin doar calciu.
Efectul suplimentelor care combină calciu și vitamina D asupra riscului de infarct trebuie încă determinat.
Calciul din surse alimentare, cum ar fi produsele lactate și legumele cu frunze verzi, nu reprezintă o problemă.
Administrarea de calciu împreună cu vitamina D oferă un beneficiu pentru cei care au un nivel scăzut al acestului mineral calciu sau pierdere osoasă. Ca și în cazul oricărei probleme de sănătate, este important să discutați cu medicul dumneavoastră pentru a determina ce este cel mai potrivit.

Adresați-vă medicului dumneavoastră

înainte de a lua orice tip de supliment.

Ultimele stiri

Parteneri