marți, mai 17, 2022

Grăsimile sunt privite ca ingrediente nesănătoase. Total greșit. Medicii spun că un alt aliment ne îmbolnăvește organismul. Grăsimea este aliatul creierului. În lipsa ei, creierul se stafidește, spune medicul nutriționist Mihaela Bili.

Rolul grăsimilor pentru sănătate. Bilic: „Nu putem trăi, nu ne putem apăra de boli”

Redăm  integral sfatul medicului nutriționist:

„Dacă ar fi să ne luăm după noile valori stabilite de americani în ceea ce privește nivelul colesterolului, un miliard de oameni de pe glob ar trebui să ia statine. Ce sunt aceste medicamente? Niște inhibitori ai producției hepatice de colesterol, pentru că nu trebuie să uităm, colesterolul nu vine din alimentație ci este făcut de ficat.

Te-ar mai interesa: Dieta cu căpșuni. Care sunt beneficiile uimitoare ...

După gafă medicală din anii ‘70 în care grăsimile alimentare au fost acuzate că ar crește riscul de boli cardio-vasculare (când de fapt vinovatul este zahărul), vine rândul unei alte intoxicări a industriei farma: trebuie să luăm statine pentru a diminua nivelul colesterolului în sânge și, implicit, a scădea riscul de infarct și AVC.

Realitatea demonstrează din păcate că nu există o relație de cauzalitate directă între nivelul colesterolului și bolile de inima, adică mai mult de jumătate din cazurile de infarct apar la persoane cu colesterol normal.”

Nu ne putem apăra de boli, nu putem crește, nu putem trăi

„Care sunt efectele negative ale statinelor? Majore și cu bătaie lungă. Pe lângă slăbiciunea/durerile musculare (mialgii) și toxicitatea hepatică, aceste medicamente scad dramatic producția de colesterol în organism-ori fără grăsime (fără colesterol), nimic nu mai funcționează cum trebuie. De la secreția de hormoni până la transmiterea impulsului nervos între neuroni, de la schimburile de substanțe între celule până la gradul de hidratare al pielii, grăsimile sunt vitale. Fără grăsime nu putem trăi, nu ne putem apăra de boli, nu putem crește și nici “repara” celulele uzate.

Te-ar mai interesa: Efectele eclipsei de Lună. La ce să ne așteptăm în...

Cel mai trist este faptul că această lipsa cronică de colesterol la nivel cerebral afectează ireversibil integritatea și funcționarea sistemului nervos, creierul se “stafidește” și se usucă, deci nu are rost să ne mirăm de explozia din ultimii ani a bolilor neurovegetative și de de frecvența alarmantă a cazurilor de Alzheimer. De frică amenintărilor trâmbițate de industria farma în asociere cu o parte din lumea medicală, ne îndopăm de medicamente și ne pierdem mințile. La propriu!”, afirmă medicul specialist.

Te-ar mai interesa: Ce trebuie să știi despre virusul care declanșează...

„Interesant este că aceste statine nu au niciun fel de efect protector în cazul femeilor și culmea, tot la femei efectele secundare/negative sunt cele mai grave. Cât despre bărbați, nivelul crescut de colesterol nu este un factor de risc, decât în asociere cu alte elemente declanșatorii: prezența plăcilor de aterom
(depuneri pe vasele de sânge), obezitate, diabet, hipertensiune, dislipidemie congenitală, adică toți factorii ce alcătuiesc Sindromul X Metabolic”, mai spune expertul.

Te-ar mai interesa: Atenție! Retenția de apă poate fi semnul unei boli...

Bilic: Colesterolul nu ne este dușman, ci mai degrabă aliatul de nădejde al întregului organism

„În viața reală constatăm că există nenumărate femei care trăiesc cu un nivel de colesterol peste 250 și au arterele curate, fără nicio urmă de placă de aterom și bărbați care fac infarc sau accident vascular cerebral deși analizele sunt în parametrii normali. Cu siguranță suntem departe de a înțelege toate misterele corpului omenesc, însă un lucru e cert: colesterolul nu ne este dușman, ci mai degrabă aliatul de nădejde al întregului organism în general și al sistemului nervos în special”, conchide Mihaela Bilic.

Te-ar mai interesa: Și tu te trezești cu mâinile așa dimineața? Ar put...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private