joi, noiembrie 26, 2020
Elena Oceanu

Româncă suspectă de infecție cu coronavirus. Duminică seara, o româncă venită din Italia a sunat la 112 să anunțe că a intrat în contact cu o persoană care îngrijirea o bătrână suspectă de coronavirus și internată într-un spital aflat în carantină.

”Femeia a apelat servicul de urgență 112 imediat după ce a coborât din autocarul cu care s-a întors în România din Italia. Ea a anunțat a intrat în contact cu o altă conațională, care avea grijă de o bătrână internată într-un spital aflat în carantină din cauza coronavirusului.

În momentul de față, suspecta a fost preluată de o ambulanță și transportată la Spitalul Județean de Urgență din Buzău, unde cel mai probabil va rămâne în această noapte și va fi monitorizată de către medicii specialiști”, a declarat Denisa Irimia, purtătorul de cuvant al Prefecturii Buzău, duminică seara, potrivit digi24.ro.

Româncă suspectă de infecție cu coronavirus

Femeia în vârstă de de 52 de ani venise din Italia, din localitatea Maleo (provincia Lodi), aflată în carantină din cauza coronavirusului. Ea a fost preluată de un echipaj de la SAJ Buzau si unul de la ISU în echipamente speciale și au dus-o într-o clădire dezafectată de la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Buzău, special amenajată pentru astfel de cazuri. Probele preluate au fost trimise la Institutul Matei Balş.

În această dimineață, femeia va fi transferată în fosta tabără de la Arbănaşi, spaţiu identificat şi stabilit de autorităţi pentru monitorizarea eventualilor suspecţi de coronavirus.

Parteneri