miercuri, decembrie 8, 2021

Imunitatea colectivă este esențială pentru a combate situația epidemiologică din România. În mod ideal, peste 70% din populația țării ar trebui să fie imunizată împotriva virusului. În prezent, 40% din populația României este vaccinată anti-COVID.

Imunitatea împotriva virusului se poate dobândi prin două metode: natural, prin infectare, respectiv recuperare, și în mod artificial, prin vaccinarea anti-COVID.

Te-ar mai interesa: Simptomul mai puțin obișnuit al deficitului de zin...

Specialiștii susțin că vaccinarea este cea mai sigură metodă prin care putem dobândi imunitate. Aceasta asigură un nivel ridicat de protecție împotriva virusului, fără a risca o formă gravă de boală.

De fapt, vaccinul previne formele severe de Covid-19, ceea ce reduce în mod semnificativ spitalizarea și riscul de deces.

40% din populația României, vaccinată

România a ajuns la 40% din populaţia de peste 18 ani vaccinată anti-COVID – a anunţat coordonatorul campaniei naţionale, medicul Valeriu Gheorghiţă, potrivit RRA.

Ieri, peste 83.500 de persoane au făcut prima doză dintr-un ser anti-COVID sau pe cel care nu are nevoie de rapel.

Te-ar mai interesa: Ce este sindromul inimii frânte? Specialist: În ac...

La această oră sunt peste 5.900.000 de români care au făcut schema completă, iar interesul pentru vaccinare a crescut în ultimele zile.

Peste 30.000 de persoane au fost la maratonul de vaccinare organizat în acest sfârşit de săptămână în Capitală, unde şase centre de imunizare au fost deschise non-stop.

Astfel de evenimente vor fi organizate şi în perioada următoare, cu scopul atingerii pragului de 70 la sută din populaţie vaccinată până la sfârşitul anului – a anunţat Valeriu Gheorghiţă.

Te-ar mai interesa: Primul centru din România care angajează, în mod d...

Vom organiza la fiecare sfârșit de săptămână un maraton de vaccinare în municipiul București, identificând un centru de vaccinare care să aibă program extins. Tocmai de aceea, până la finalul anului sperăm să atingem acel prag de imunizare colectivă prin vaccinare.

Lansez pe această cale invitația tuturor universităților de medicină și farmacie din țară, de asemenea, tuturor direcțiilor de sănătate publică, ca în marile orașe să organizăm astfel de evenimente de vaccinare.

Te-ar mai interesa: Trei dintre probele recoltate de la cei 28 de spor...

În ultimele săptămâni am deschis progresiv noi centre de vaccinare, noi cabinete de vaccinare şi sperăm ca în următoarea perioadă să ajungem la peste 150.000, chiar 200.000 de doze administrate în fiecare zi” a anunțat Valeriu Gheorghiță, medic și coordonator al campaniei de vaccinare anti-COVID.

 

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri