sâmbătă, ianuarie 28, 2023

Date oficiale Eurostat. România alocă cei mai puțini bani pentru sănătate, din UE.

În anul 2018, România a alocat, pentru sănătate doar 580 de euro pe cap de locuitor. Aceasta este cea mai mică sumă din rândul statelor membre ale Uniunii Europene, arată datele publicate de Eurostat, publicate miercuri.

La polul opus, statele membre cu cele mai mari cheltuieli cu sănătatea pe cap de locuitor au fost Danemarca (5.260 de euro), Luxemburg (5.220 de euro) şi Suedia (5.040 de euro). Media la nivelul UE este de 2.982 euro pe cap de locuitor, conform RRA.
Media la nivelul Uniunii Europene este de aproape 3.000 de euro pe cap de locuitor. În privinţa procentajului din Produsul Intern Brut în Uniunea Europeană, cheltuielile cu sănătatea au reprezentat 9,9% acum doi ani.
În rândul statelor membre, cele mai mari ponderi au fost înregistrate în Germania (11,5% din PIB), Franţa (11,3% din PIB) şi Suedia (10,9% din PIB). România este, și în acest caz, la coada clasamentului. Cheltuielile cu sănătatea au reprezentat doar 5,6% din PIB. Doar în Luxemburg cheltuielile au fost mai mici (5,3% din PIB).

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private