miercuri, decembrie 8, 2021

Deși consumul de pastă de dinți a crescut în rândul adolescenților și tinerilor, aceștia utilizând cel puţin 3 tuburi la 3 luni de zile într-o măsură mai mare decât populația generală,tot rămânem la coada Europei, cu un consum de pastă de dinți de trei ori mai mic față de media europeană.

33,5% din persoanele cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani consumă cel puţin trei tuburi de pastă de dinţi la trei luni, la fel ca 34,1% din cei cu vârste cuprinse între 19 şi 34 de ani. Acelaşi trend de creştere a consumului în rândul populaţiei adolescente şi tinere se observă şi la nivel de periuţe de dinţi (13,3% din persoanele cu vârste cuprise între 14-18 ani folosesc trei periuţe in decursul a trei luni, respectiv 12,4% din populaţia cu vârsta de 19-34 de ani).

Te-ar mai interesa: Rețeta specialiștilor de la Harvard pentru preveni...

La nivel regional, Bucureștiul are un consum de pastă și periuțe de dinți mai mic decât cel din celelalte orașe mari, foarte aproapiat de consumul general la nivel urban.

Bucureştiul (30,2%) are un consum de pastă şi periuţe de dinţi mai mic decât cel din celelalte oraşe mari, dar foarte aproapiat de consumul general la nivel urban (28,5%).

Vizitele la dentist reprezintă cel mai frecvent consult medical pentru populația adolescentă și tânără, în timp ce pentru generațiile mature frecvența crește pentru controalele medicale generale de rutină și pentru cele de specialitate (probabil corelat cu faptul că la vârste mai înaintate crește incidența bolilor cronice).

Te-ar mai interesa: Statistică îngrijorătoare. 60% dintre români merg ...

Timisorenii și clujenii merg mai des decât bucureștenii la medicul stomatolog

Vizitele stomatologice sunt crescute pentru orașele din vestul țării, atât față de populația generală urbană, cât și față de București.

Timişoara are cel mai mare consum de pastă şi periuţe de dinţi (39,6% din cei care folosesc trei tuburi de pastă de dinţi la trei luni) (asta reiese din datele primite de noi, insa nu avem cifre pe tot vestul si nu stiu daca e corecta exprimarea), fiind urmată de Iaşi (35,3%) şi Cluj (32,8%).

Te-ar mai interesa: Primul centru din România care angajează, în mod d...

Societatea de Stomatologie Estetică a finalizat proiectul DENT (Dinamism, Eficiență și Noi Tehnologii în medicina dentară) cofinanțat din Fondul Social European prin programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Învestește în oameni”. Proiectul a cuprins o serie de cursuri de formare profesională (profilaxie dentară, ortodonție, chirurgie maxilo-facială, estetică dentară). Nu mai puțin de 3.900 de medici au beneficiat de cursuri gratuite în ultimii ani, grație proiectului DENT.

Te-ar mai interesa: Ce trebuie să știi înainte să faci o operație. Exp...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri