duminică, septembrie 25, 2022

Antibioticele sunt medicamentele cu cel mai mare impact pe termen lung asupra organismului. Acesta afectează sistemul imunitar și sistemul digestiv, printre altele. Iată ce se întâmplă în organismul tău dacă administrezi antibiotice în exces!

Deși antibioticele sunt privite precum o soluție rapidă în cazul unor probleme medicale, specialiștii susțin exact contrariul. Antibioticele sunt medicamente care nu trebuie să fie administrate des, ci numai în condiții bine stabilite și numai în cazul anumit afecțiuni.

Te-ar mai interesa: Criză sanitară. Medic: Pacienții NU se mai pot tre...

În caz contrar, ne putem confrunta cu rezistența la antibiotice. Administrate în mod recurent, inhibă rezistenţa corpului la infecţii şi scad în timp eficienţa altor tratamente.

Trebuie să reținem faptul că antibioticele luptă împotriva bacteriilor. Deși sunt administrate cu scopul distrugerii bacteriilro dăunătoare, aceste medicamente pot afecta și bacteriile benefice din organism.

Probleme cu care te poți confrunta atunci când faci abuz de antibiotice

  • afecțiuni ale stomacului
  • candidoza
  • afecțiuni respiratorii
  • scăderea imunității
  • afecțiuni ale rinichilor
  • alergii

România, pe primul loc la consumul de antibiotice

18 noiembrie este Ziua Europeană a informării despre antibiotice iar până la 24 noiembrie este marcată Săptămâna mondială a conștientizării antimicrobiene, comunică RRA.

Te-ar mai interesa: Reghecampf a mers prea departe: Scandalul cu Anama...

Conferința digitală – intitulată ,,În vremuri de COVID-19. Uniți în prevenirea rezistenței bacteriene” organizată la Iași cu acest prilej – este coordonată de șeful Direcției Sănătate Publică, medicul Vasile Cepoi.

El atrage atenția că multirezistența bacteriană este o problemă majoră de sănătate publică, în condițiile în care România este fruntașă în Europa, la consumul de antibiotice.

Te-ar mai interesa: Ce sunt terorile nocturne și cum ne afectează ele ...

„Multidrog-rezistenţa este o problemă de sănătate publică la nivel internațional şi din păcate, în clasamentele făcute la nivel european, noi ne aflăm pe primele locuri privind incidența multidrog-rezistenţei.

Circulă în țară tulpini care sunt rezistente la absolut toate antibioticele cunoscute.

Acesta este un motiv suplimentar ca în România să existe astfel de acțiuni prin care să conștientizăm, atât practicienii, cât şi pacienţii, că antibioterapia poate să fie un rău mai mare decât lipsa antibioterapiei, dacă nu respectăm regulile”, a explicat medicul Vasile Cepoi.

Te-ar mai interesa: 3 pași simpli pentru o dietă echilibrată. Niciun a...

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private