Sari la conținut

România, în lockdown de Sărbători? Anunțul președintelui Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a venit cu noi precizări despre starea de urgennță, în contextul în care mai mulți lideri politici au afirmat că aceasta va fi reinstaurată după alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Șeful statului a declarat că alegerile parlamentare vor avea loc pe 6 decembrie, însă după acest eveniment nu va fi reinstaurată starea de urgență, așa cum se speculează în mediul politic.

„Vom sărbători Crăciunul și vor fi anumite restricții, în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus, însă nu se pune problema stării de urgență. Le recomand românilor să petreacă Sărbătorile acasă și să evite călătoriile în străinătate. Aflăm de la buletinele de ştiri că la noi pandemia este în extindere, dar, în realitate, lucrurile la noi au fost gestionate până acum bine. Din păcate, în unele state europene s-a ajuns să se ia măsuri drastice.

Noi nu ne dorim acest lucru. De aceea spun mereu românilor şi autorităţilor să combatem eficient această pandemie. De la începutul pandemiei până acum, locurile de la terapie intensivă s-au dublat. Deocamdată, situaţia nu ne duce cu gândul la o carantină sau la un lockdown”, a spus Iohannis într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Cotroceni. ”, a declarat Iohannis.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.