vineri, mai 27, 2022

România, îngenunchiată de COVID! Tulpina Omicron pune la pământ țara noastră. Ministrul Sănătății spune că cifrele cu 4 în față nu sunt excluse pentru această perioadă.

România, îngenunchiată de COVID! Rafila: Săptămâna viitoare va fi o nouă creștere spectaculoasă

„Trendul ascendent continuă. Chiar dacă azi am avut o mică scădere așteptată, pentrucă ieri am avut numărul maxim de cazuri după patru zile libere. Testarea a fost mai limitată. Aceste valori, în jurul a 30.000 de cazuri, probabul vor fi înregistrate până sâmbătă, apoi va urma o nouă scădere, în jur de 15 -18.000 mii de cazuri estimăm noi pentru weekend. Săptămâna viitoare va fi o nouă creștere spectaculoasă. Cifrele cu 4 în față nu sunt excluse pentru această perioadă.”, a declarat Alexandru Rafila în ședința de guvern de astăzi, potrivit Antena 3.

Te-ar mai interesa: Menopauza la bărbați: 6 simptome de luat în seamă....

Potrivit ministrului, Clujul are cea mai mare rată de ocupare a paturilor din spitale pentru pacienții cu coronavirus și ar putea fi primul județ în care săptămâna viitoare școlile să treacă în online.

Săptămâna viitoare, 50.000 de cutii cu Molnupiravir, pastilele produse în America pentru tratarea COVID-19, vor ajunge în România, a mai anunțat ministrul.

A crescut capacitatea de testare

Ministrul Sănătății susține că a crescut capacitatea de testare, în ultimele două zile fiind făcute peste 100.000 de teste PCR și antigen pe zi, și că urmează „să intre în dispozitiv” pentru testare și medicii de familie, care miercuri au făcut 7.000-8000 de teste.

Te-ar mai interesa: De ce se recoltează analizele de sânge dimineața? ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private