Categories: Ştiri sănătate

România, pe locul 1 în lume la decesele provocate de COVID. Ieri, o fetiță de 13 ani și un tânăr de 29 de ani au decedat

România traversează o situație epidemiologică fără precedent, anunță autoritățile. Potrivit Universității de Medicină americane ”Johns Hopkins”, ne-am situat pe locul 1 în lume la numărul deceselor asociate COVID-19. 

România s-a situat astăzi pe un nedorit locul 1 în lume la numărul de decese zilnice asociate COVID-19 raportat la numărul populației, cu 16,6 morți la milionul de locuitori, anunță RRA.

Experții avertizează, chiar dacă numărul infectărilor zilnice pare că se plafonează, cel al bolnavilor gravi care au nevoie de terapie intensivă crește de la o zi la alta.

Totalul paturilor ATI ocupate ieri a depășit 1.700, un nou record, și 38 dintre ele sunt ocupate de copii. La fel, un număr extrem de ridicat, 363 de bolnavi cu COVID-19 au pierdut lupta cu boala. Doar 40 erau vaccinați dintre ei.

Cu disperare, medicii atrag atenția asupra cazurilor de copii și tineri aflați în situații critice; sau, două cazuri, ieri, o fetiță de 13 ani și un tânăr de 29 de ani care au decedat.

18 mii de pacienți COVID internați în toată țara

În România, numărul cazurilor noi de COVID-19 diagnosticate în 24 de ore este de peste 15.800. Au mai fost înregistrate 365 de decese, iar între acestea a fost unul din categoria de vârstă 10 -19 ani, acesta fiind un copil de 13 ani, și unul la categoria 20 – 29 de ani, ambii erau nevaccinați.

Numărul celor care ajung la terapie intensivă cu forme foarte grave ale bolii este peste 1.700, iar în total sunt internați 18 mii de pacienți infectați cu virusul SARS CoV-2.

Reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică și cei ai autorităților atrag atenția că situația infectărilor este gravă în continuare.

Şeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat că în București a fost suplimentat semnificativ numărul ambulanțelor pentru testarea și transportul pacienţilor cu COVID-19, urmând să fie folosit și un autobuz transformat care permite transportul a 10 bolnavi pe tărgi.

București nu a intrat în carantină

CNSU a decis, în final, să nu valideze propunerea INSP pentru instituirea carantinei la nivelul zonei metropolitane București. Autoritățile promit în schimb să intensifice acțiunile de control privind respectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 și să aplice măsurile prevăzute de cadrul normativ în vigoare.

Recent Posts

Nostradamus a prezis soarta Bisericii Catolice: se apropie Judecata de Apoi?

Nostradamus, celebrul astrolog francez, a câștigat popularitate încă de la publicarea lucrării sale "Profețiile" în…

3 minute ago

Boala Huntington, tulburarea genetică care distruge creierul

Boala Huntington este o afecțiune ereditară care provoacă degradarea progresivă a celulelor nervoase din creier,…

10 ore ago

Rafila, despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon: Cu siguranţă a fost un conflict intern

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon că a…

10 ore ago

Ce se întâmplă cu glicemia persoanelor cu diabet dacă mănâncă 1 ou pe zi?

Oamenii de știință au studiat ani de zile efectul dietei şi al stilului de viaţă…

11 ore ago

Rafila sare în apărarea dr. Cârstoiu, acuzat că a lucrat şi în privat: Este dreptul medicilor să lucreze şi în sistemul public şi în cel privat

În contextul scandalului legat de medicul Cătălin Cîrstoiu, care s-a retras din cursa pentru Primăria…

11 ore ago

5 simptome precoce ale demenței care apar de la 40 de ani

Potrivit estimărilor, numărul persoanelor care suferă de demenţă la nivel mondial aproape se va tripla…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Nicturia