joi, august 18, 2022

România traversează o situație epidemiologică fără precedent, anunță autoritățile. Potrivit Universității de Medicină americane ”Johns Hopkins”, ne-am situat pe locul 1 în lume la numărul deceselor asociate COVID-19. 

România s-a situat astăzi pe un nedorit locul 1 în lume la numărul de decese zilnice asociate COVID-19 raportat la numărul populației, cu 16,6 morți la milionul de locuitori, anunță RRA.

Te-ar mai interesa: Vitamina esențială pentru femei. Medic: ”Le-am pre...

Experții avertizează, chiar dacă numărul infectărilor zilnice pare că se plafonează, cel al bolnavilor gravi care au nevoie de terapie intensivă crește de la o zi la alta.

Totalul paturilor ATI ocupate ieri a depășit 1.700, un nou record, și 38 dintre ele sunt ocupate de copii. La fel, un număr extrem de ridicat, 363 de bolnavi cu COVID-19 au pierdut lupta cu boala. Doar 40 erau vaccinați dintre ei.

Cu disperare, medicii atrag atenția asupra cazurilor de copii și tineri aflați în situații critice; sau, două cazuri, ieri, o fetiță de 13 ani și un tânăr de 29 de ani care au decedat.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic a dezvăluit cum să scapi de burtă ga...

18 mii de pacienți COVID internați în toată țara

În România, numărul cazurilor noi de COVID-19 diagnosticate în 24 de ore este de peste 15.800. Au mai fost înregistrate 365 de decese, iar între acestea a fost unul din categoria de vârstă 10 -19 ani, acesta fiind un copil de 13 ani, și unul la categoria 20 – 29 de ani, ambii erau nevaccinați.

Numărul celor care ajung la terapie intensivă cu forme foarte grave ale bolii este peste 1.700, iar în total sunt internați 18 mii de pacienți infectați cu virusul SARS CoV-2.

Te-ar mai interesa: Alimentele acide îngrașă și îmbolnăvesc. Cu ce ali...

Reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică și cei ai autorităților atrag atenția că situația infectărilor este gravă în continuare.

Şeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat că în București a fost suplimentat semnificativ numărul ambulanțelor pentru testarea și transportul pacienţilor cu COVID-19, urmând să fie folosit și un autobuz transformat care permite transportul a 10 bolnavi pe tărgi.

Te-ar mai interesa: Evită acest tip de masline! Sunt încărcate de adit...

București nu a intrat în carantină

carantinare a localităților

CNSU a decis, în final, să nu valideze propunerea INSP pentru instituirea carantinei la nivelul zonei metropolitane București. Autoritățile promit în schimb să intensifice acțiunile de control privind respectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 și să aplice măsurile prevăzute de cadrul normativ în vigoare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private