luni, noiembrie 28, 2022

În România, anumite medicamente se găsesc foarte greu și, se pare, ne confruntăm cu o altă criză de medicamente. Cum procedezi dacă tratamentul tău este de negăsit?

Farmaciștii și medicii îi încurajează pe bolnavi să accepte alte medicamente care să înlocuiască tratamentul prescris.

Este vorba mai mult despre denumire, susțin specialiștii.

Formulele sunt asemănătoare cu cele oroginale și pot înlocui în siguranță, cu eficacitate, tratamentele.

Te-ar mai interesa: Vești bune pentru românii care au boala Crohn. Pri...

Acest lucru ar fi benefic în special pentru pacienții care nu pot întrerupe cura. Sfatul specialistului, mai ales în acest caz, trebuie urmat cu atenție.

Cum procedezi dacă medicamentul tău nu se mai găsește în farmacii?

Farmaciștii fac apel la medici şi la pacienți să accepte înlocuirea medicamentelor originale cu unul dintre echivalentele generice atunci când acestea lipsesc.

Caut medicament pentru nepoțica mea. Cel de pe rețeta nu există, se zice de vreo 10 zile, altceva mi s-a oferit”, explică o clientă, potrivit RRA.

Se recomandă înlocuitori pentru că nu se mai găsesc anumite medicamente, explică farmaciștii.

Sunt cazuri când produsul deficitar nu are înlocuitor sau înlocuirea produsului. Trebuie ascultat puțin sfatul farmacistului și când înlocuim cu generic nu intervenim în terapie”, explică un specialist.

Te-ar mai interesa: Constipație și dureri de spate în zona lombară: ce...

Lipsa unor medicamente de pe piață are o cauză obiectivă, dă asigurări farmacistul.

Din pacate, e o procedură legală importul paralel. Medicamentele care vin cu un preț maximal în România mic, agenții sunt interesați să comercializeze aceste produse în alte țari unde au un preț mare”, adaugă farmacistul.

Pe fondul înmulţirii îmbolnăvirilor, unele medicamente se termină mai repede. În Mureș, în ultima săptămână, s-au înregistrat peste 6.300 de viroze, pneumonii și șase cazuri de gripă. 70 de persoane sunt internate, mai multe decât cu COVID.

Te-ar mai interesa: Alertă sanitară! Experimentul secret cu care cerce...

„Recomandăm purtarea măști cel puțin în spațiile aglomerate, igienă personală, încă se poate face vaccinare cu vaccin gripal. Regulile pentru COVID sunt valabile de fapt la orice infecție respiratorie”, explică Iuliu Moldovan, director DSP Mureş.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private