Sari la conținut

România va avea centre de testare și consiliere antidrog în fiecare județ din țară

Susa foto: arhiva Doctorul zilei
dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că vor fi deschise în curând centre de testare și consiliere antidrog în fiecare județ din țară.

„Vom pune la punct, în câteva luni, încât la începutul anului viitor să beneficiem măcar în fiecare județ de un astfel de centru.

Să vedem care este soluția pentru că există astfel de centre care sunt administrate de ONG-uri, sau privat, să folosim toate resursele pe care le avem la momentul de față și să generăm un program care să fie coerent, articulat, să integreze toate instituțiile, pentru că avem o agenție specială și nu știu cât de mult impact a avut activitatea Agenției pentru Prevenirea și Combaterea Consumului de Droguri în timp, dar e momentul acum să acționăm”,  a declarat Alexandru Rafila la Digi 24.

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Potrivit sursei citate, Rafila a explicat că în județele în care nu există astfel de centre de testare și consiliere antidrog, unele noi nu vor fi amplasate în spitale de psihiatrie pentru că „există o reticiență în ceea ce privește adresabilitatea”, aceasta fiind concluzia experților, ci se vor căuta soluții.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.