Sari la conținut

Românii au dreptul la minivacanță de Adormirea Maicii Domnului. Angajatorii care nu dau concediu, obligați să acorde compensații salariale, altfel riscă amenzi

Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro
Românii au dreptul la liber pe 15 august

Românii au dreptul la minivacanță de 4 zile pentru Adormirea Maicii Domnului, iar angajatorii care nu nu dau concediu sunt obligați să acorde compensații salariale, altfel riscă amenzi usuturătoare. 

În câteva zile urmează o nouă minivacanță de patru zile pentru că ziua de 15 august, atunci când se sărbătorește Adormirea Maicii Domnului, este declarată zi liberă, iar bugetarii vor avea liberă și ziua de 14 august. Nu același lucru se întâmplă pentru cei care lucrează în mediul privat, zi liberă va fi doar cea de 15 august.

Cât despre angajatorii ai căror angajați lucrează în aceste zile de sărbătoare legală, aceștia trebuie să acorde compensații pentru cei care lucrează în zilele libere. Trebuie acordate zile libere în următoarele 30 de zile din momentul sărbătorii legale sau, dacă acest lucru nu este posibil, atunci trebuie acordate sporuri salariale, notează observator.ro. 

Angajatorii care nu respectă aceste măsuri riscă amenzi cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei. Cât despre zilele libere rămase de acum și până la finalul anului, în afară de această minivacanță, mai sunt zile declarate libere cele de 30 noiembrie și 1 decembrie, plus 25 și 26 decembrie

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel