Sari la conținut

Românii care vor primi pensie chiar dacă nu au contribuit la asigurările sociale. Proiect de lege

prima pensie
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Cand se primește prima pensie după ce ai depus dosarul de pensionare

Din cuprinsul articolului

Un nou proiect de lege prevede ca o anumită categorie de români să beneficieze de pensie, indiferent că au contribuit sau nu la fondul de asigurări sociale.

Acestă inițiativă aparție unor deputați USR Galați care au depus un proiect de lege în acest sens.

Cei care ar putea să beneficieze de pensie indiferent de gradul de cotizare sunt persoanele cu dizabilități care prezintă invalidități ce afectează ireversibil capacitatea de muncă.

Acordarea de pensii de invaliditate

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

„Un nou proiect de lege depus. În timp ce PSD si PNL se luptă pentru păstrarea pensiilor speciale și a altor beneficii pentru oamenii de partid, azi (luni – n.r.), 8 aprilie 2024, împreună cu alți doi colegi Bogdan Rodeanu – deputat USR Galați și Lazar Ion Marian deputat USR Vâlcea, am depus un proiect de lege pentru acordarea de pensii de invaliditate, proiect ce vine în ajutorul persoanelor cu dizabilități.

Esența textului de lege mai jos: La articolul 61, după alineatul (4) se introduce un nou alineat, alineatul (5) cu următorul cuprins: <(5) Prin excepție de la prevederile alin.(1) au dreptul la pensie de invaliditate indiferent dacă au cotizat în sistemul public de pensii, persoanele adulte încadrate în grad de handicap grav, care nu pot fi angajate pe piața muncii din cauza gravităţii consecințelor invalidității,” scrie deputatul Eugen Terente pe Facebook.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel