luni, decembrie 5, 2022
Românii de pe vasul de croazieră Diamond Princess au ajuns în țară, azi, ora 7.20. În această dimineață, un număr de 6 cetățeni români aflați pe nava de croazieră Diamond Princess, unde a fost semnalat noul coronavirus, au fost aduși în țară, după ce și-au exprimat dorința să fie evacuați.
Repatrierea acestora s-a efectuat prin intermediul unui zbor medical organizat în cadrul Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene. Aceștia au fost aduși cu o aeronavă militară care a aterizat la Baza Aeriană 90. Ei vor rămâne în carantină 14 zile, testele făcute înainte de îmbarcarea în avion la Tokyo fiind negative pentru infecţia cu coronavirus.

Aeronava MApN a aterizat, în jurul orei 7.20, la Baza Aeriană 90, unde aşteptau mai multe echipaje SMURD, informeaz

Toți cei 6 cetățeni (2 pasageri și 4 membri ai echipajului) au fost examinați medical înainte de îmbarcare, testați pentru noul coronavirus (COVID-19), testele fiind negative.
În România, conform procedurilor, a spus șeful DSU, Raed Arafat, cele 6 persoane vor rămâne încă 14 zile sub supraveghere medicală într-un spațiu special destinat din București, în care sunt respectate condițiile de izolare.
Ministerul Sănătății va informa cu privire la starea lor de sănătate.
Amintim că, nava de croazieră Diamond Princess se aflată în carantină din data de 3 februarie 2020 în portul Yokohama.

Cu privire la cei doi cetăţeni români infectaţi cu COVID-19, MAE a menţionat că aceştia sunt în continuare spitalizaţi în Japonia, iar starea acestora de sănătate este bună.

Ambasada României la Tokyo este în legătură cu cei doi cetăţeni români spitalizaţi, cât şi cu ceilalţi nouă cetăţeni români, membri ai echipajului, care au decis să rămână pe vasul de croazieră.

Te-ar mai interesa: Medic: ”Cătina este un medicament!” Crește imunita...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private