joi, decembrie 2, 2021

Românii încep să se alinizeze tendinței internaționale de înlocuire a dinților lipsă cu implanturi dentare, o soluție durabilă, estetică și cu un grad mai mare de funcționalitate decât soluțiile clasice,

Te-ar mai interesa: Ministrul Sănătății, despre măsurile impuse de Săr...

așa cum sunt protezele dentare, arată un studiu comparativ ADOM (Asociația Dental Office Managers), prima asociație din România ce reunește și specializează manageri pentru clinicile dentare.

În cadrul acestui studiu au fost analizați 18.000 de pacienți, bărbați și femei, care locuiesc în mediul urban (în proporție de 90%), de-a lungul a două perioade comparative de 5 ani, 2008-2012 și 2013-2017 (sfârșitul lunii iulie). Scopul studiului a fost acela de a măsura impactul numeroaselor campanii de informare și educare a populației cu privire la importanța alegerii tratamentelor cu implant dentar.

Te-ar mai interesa: Alertă! O țară europeană suspendă folosirea acestu...

Cercetarea a arătat o preocupare tot mai mare a românilor față de tratamentele cu implanturi dentare: numărul celor care le accesează este de 3 ori mai mare, în prezent, față de acum 5 ani. Dacă în perioada 2008-2012, 31% din pacienții care s-au prezentat la medicul dentist au solicitat tratamente cu implant dentar și au fost realizate 1.300 de astfel de tratamente, în intervalul 2013-2017, 68% dintre pacienții care s-au prezentat la medicul stomatolog au solicitat tratamente cu implant dentar și au fost realizate 3.900 de astfel de proceduri.

„Ne bucură că toate inițiativele noastre

Te-ar mai interesa: Angela Similea, mesaj pentru medicul român de Ziua...

de conștientizare a importanței reabilitării dentare au dat roade. Sub sloganul <<Alege corect din prima>>, am realizat periodic diferite acțiuni de informare pentru pacienți, Implant Connect fiind una dintre cele mai cunoscute proiecte naționale de educare pe această temă, urmată de creșterea semnificativă a numărului de pacienți care accesează implanturi dentare. Anul trecut, cele mai solicitate tratamente pe zona de stomatologie pentru adulți, în cadrul DENT ESTET, au fost lucrările dentare complexe, precum implanturile sau reconstrucțiile dentare complete”, a declarat Erika

Te-ar mai interesa: Copiii care suferă de astm au prioritate la vaccin...

Cioată, Vicepreședinte ADOM.

Tratamentele stomatologice greșite, una dintre cauzele pierderii dinților

 Cifrele privind tratamentele cu implant dentar sunt cu atât mai optimiste cu cât România se numără printre populațiile cu cele mai grave probleme dentare din Europa, dar și la nivel mondial. 7 din 10 români și-au pierdut cel puțin un dinte, potrivit datelor Eurobarometru, iar 3 din 10 nu mai păstrează niciun dinte natural.

În comparație, între 35% și 40% din populația Europei și SUA și-a pierdut cel puțin un dinte și se estimează că 26% dintre adulți își vor pierde toți dinții,

Te-ar mai interesa: Vaccinare obligatorie din februarie? O altă țară e...

până la vârsta de 74 de ani, potrivit American Association of Oral and Maxilofacial Surgeons. În cazul fumătorilor, situația este și mai sumbră: 13% dintre fumători și-au pierdut complet dinții, comparativ cu 8% dintre foștii fumători și 5% dintre persoanele care nu au fumat niciodată.

„Lipsa unui dinte poate părea un lucru minor, însă gravitatea trebuie evaluată din mai multe puncte de vedere: vârsta pacientului, poziția dintelui lipsă, etc. Nu doar lipsa igienei dentare poate conduce la pierderea dinților, ci și lucrările stomatologice greșite, așadar experiența și specializarea unui medic în implantologie contează foarte mult în alegerea unui astfel de tratament. Lipsa unui dinte este o problemă care trebuie rezolvată în cel mai scurt timp, întrucât efectele se răsfrâng asupra celorlați dinți, dar și asupra întregului organism”, explică Dr. Dragoș Calangiu, medic specialist în implantologie dentară.

 Rata de succes a tratamentelor cu implant dentar corecte – 98%

 Implanturile dentare sunt singurele intervenții care oferă restaurare dentară ce include adiția de os, sau care pot stimula osul natural să crească, prevenind astfel deformarea oaselor maxilare. Rata de succes a implanturilor dentare premium pe plan global este de 98%, potrivit American Academy of Implant Dentistry.

Piața globală de implantologie dentară este în creștere. Dacă în anul 2015, aceasta era estimată la 7,365.7 milioane de dolari, până în anul 2021, este estimat că va ajunge la 12,32 miliarde de dolari, cu o creștere de 7,2% anual, conform studiilor realizate de Research & Markets, liderul mondial în analize de piață.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri