Sari la conținut

Românul care învins de două ori cancerul cu o reţetă proprie: Norocul meu a fost că n-am acceptat să fac iradieri

cancer de colon
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Pierderea în greutate poate să reducă riscul de cancer de colon

Românul care a scăpat de două ori de cancer cu o reţetă proprie. Boala precum cancerul poate fi învinsă, iar Nicolae Pop este dovada vie. Diagnosticat cu cancer de colon, clujeanul a refuzat chimioterapia şi radioterapia. A ales să se trateze cu plante medicinale.

Cum s-a vindecat de cancer?

În 1990 a fost diagnosticat cu cancer de colon şi operat la Spitalul Militar din Cluj. După intervenţia chirurgicală, medicii i-au recomandat să facă chimioterapie şi radioterapie pentru a finaliza tratamentul, însă el a refuzat.

“Norocul meu a fost că n-am acceptat să fac iradieri. Nu sfătuiesc pe nimeni să facă. Nimeni în lume nu s-a vindecat de cancer cu iradieri sau cu citostatice, dar la noi se insistă. Celebrul medic John Hopkins spune că prin aceste terapii odată cu otrăvirea celulelor canceroase sunt distruse şi celulele sănătoase, dar şi organe importante precum ficatul, rinichii, inima. Radioterapia pentru nodulii mamari poate duce la metastaze osoase”, povesteşte Nicolae, potrivit adevărul.ro.

Citeste si:

Bărbatul susține că a făcut un tratament pe bază de mărul lupului şi alte plante. A băut ceaiuri şi a făcut băi de şezut şi clisme. După trei luni a fost la Oncologie la analize., iar medicul a rămas uimit.

Medicul mi-a spus: <<Domnule Pop sunteţi un miracol, doar 20-30% dintre pacienţii în situaţia dumneavoastră scapă>> Eram pe ultima sută de metri cu cancerul”, povestește Nicolae Pop.

Clujeanul a fost sfătuit de o rudă care lucra la Spitalul de Oncologie să nu facă iradieri şi citostatice.

„M-a convins să mă duc în Baia Mare, unde era un terapeut care lucrat cu plante medicinale. Am făcut un tratament pe bază de mărul lupului şi alte plante. Am băut ceaiuri şi am făcut băi de şezut şi clisme. După trei luni am fost la Oncologie la analize.

Medicul mi-a spus: <<Domnule Pop sunteţi un miracol, doar 20-30% dintre pacienţii în situaţia dumneavoastră scapă>> Eram pe ultima sută de metri cu cancerul”, povesteşte Pop.

Atunci i-a spus medicului că nu a făcut iradieri şi nu a luat citostatice.

„Nici nu trebuia să faceţi, mi-a spus el. Cu toate acestea, după operaţia mi-a recomandat să fac. Medicii recomandă citostatice şi iradieri, dar eu nu recomand la nimeni, cu medicamentele care sunt la noi pe piaţă este un dezastru”, a explicat clujeanul.

Pop nu ştia nimic despre plante înainte să se înbolnăvească, dar a început să înveţe. A făcut un curs de plante medicinale la Facultatea de Medicină şi a studiat lucrări din toată lumea pe această temă.

„Pot să spun că tratamentul cu mărul lupului pentru cancer eu l-am promovat la nivel naţional şi chiar mondial”, spune Pop.

După 10 ani, cancerul a recidivat. bărbatul a fost diagnosticat cu cancer de colon.

„Problema este că prima dată când am fost diagnosticat nu a fost verificat şi intestinul unde erau nişte polipi care s-au dezvoltat. Am fost din nou operat şi am făcut din nou tratament cu plante. M-am vindecat a doua oară de cancer. Eu sunt recunoscător medicilor care m-au operat, ei mi-au salvat viaţa. Eu lucrez cu medicii, dar nu recomand nimănui citostatice şi iradieri”, concluzionează Pop.

Pop: Nu recomand prăjelil

„În primul rând recomand renunţarea la zahăr şi zaharină. După droguri, zahărul provoacă cea mai gravă dependenţă. Nu recomand prăjelile. În ceea ce priveşte carnea recomand doar peştele sau pieptul de pui, preparate la grătar sau în suc propriu”
Nicolae Pop

Regimul alimentar, esenţial în cancer

regimul alimentar este esenţial atât în tratarea cancerului, cât şi în prevenirea majorităţii bolilor este regimul alimentar.

„În primul rând recomand renunţarea la zahăr şi zaharină. După droguri, zahărul provoacă cea mai gravă dependenţă. Nu recomand prăjelile. În ceea ce priveşte carnea recomand doar peştele sau pieptul de pui, preparate la grătar sau în suc propriu.

Lactatele din comerţ nu au valoare, înlocuiţi-le cu laptele de casă nefiert. Înlocuiţi sarea de mare cu sare de bucătărie. Mâncaţi doar pâine neagră”, recomandă Pop.

El îi contrazice pe medicii care le spun pacienţilor că nu trebuie să ţină regim dacă sunt bolnavi.

„Regim alimentar însemnă să-i dai organismului alimentele care nu-i plac bolii. Ea nu dispare, chiar dacă o presezi cu medicamente, trebuie să ţii şi regim”
Nicolae Pop

Cauzele cancerului

Pop recomandă pacienţilor lui să facă mişcare multă: „Sedentarismul este mai rău decât ţigara. E important de ştiut că mişcarea trebuie făcută în aer curat, în parcuri, în pădure. Nu este în regulă să faci mişcare într-o sală de fitness. Corpul trebuie oxigenat cu aer curat”, explică Pop.

Întrebat despre cauzele cancerului, Pop a susţiut: „Eu cred că principalele cauze ale cancerul sunt de natură mentală/afectivă şi de alimentaţie”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.