Sari la conținut

Rugăciune către Sfântul Gheorghe: face minuni și are cea mai mare putere de ziua lui

rugaciune
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Beneficiile rugăciunii

Rugăciune către Sfântul Gheorghe. Pe 23 aprilie, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, care, ca și Sfântul Nicolae, este un eliberator al deținuților și ocrotitor al săracilor.

De asemenea, este și protector spiritual al armatelor creştine și nu mai puțin de 12 ţări îl au ca ocrotitor.

Sfantul Gheorghe
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, unul dintre cei mai iubiți sfinți

La noi în țară, Sfântul Gheorghe este considerat unul dintre cei mai populari şi iubiţi sfinţi martiri, dovadă și numărul mare de persoane care-i poartă numele.

Înfățișat în iconografie călare, ținând o suliță în mână cu care ucide balaurul, Sfântul Gheorghe, are o putere imensă. Se spune că balaurul îl înfățișează pe Satan sau chiar Imperiul Roman, dar și lupta sa pentru binele creștinilor.

Sfântul Mare Mucenic Gheorghe continuă să facă minuni chiar și după moarte, rugăciunile care îi sunt închinate având o putere foarte mare dacă sunt înălțate în ziua de 23 aprilie.

Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Gheorghe

Oamenii care îi cer ajutorul Sfântului Gheorghe  se roagă pentru iertare de păcate, pentru miluire sau pentru a scăpa de toate slăbiciunile fie trupești, fie sufletești, potrivit adevărul.ro.

„Ca un izbăvitor al celor robiți și celor săraci folositor, neputincioșilor doctor, conducătorilor ajutător, Purtătorule de biruință, Mare Mucenice Gheorghe, roagă pe Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre!

Tu, Mare Mucenic Gheorghe, care împreună cu cei fără de trup ești și toate le cunoști din timp și carele de purtătorii de nevoință ești cinstit, miluiește-ne pe noi păcătoșii.

Vino, Sfinte Gheorghe și luminează mintea mea, pentru ca să cunosc eu păcatele ce le-am săvârșit; mișcă inima mea ca să mă hotărăsc și să mă îndrept; ajută necredinței și slăbiciunei mele și scapă-mă cu harul tău de păcatele cele trupești și sufletești.

Totdeauna numele tău arată înălțimea rânduielilor tale, căci după chemarea lui Dumnezeu, te-ai arătat cu cuviință slujitor vrednic al Cuvântului, Dumnezeu-Omului.

De aceea cu laude te fericim pe tine Sfinte Gheorghe, care ai trecere în fața lui Dumnezeu Tatăl. Binecuvântează-ne pe noi și fă rugăciunile noastre să fie de folos. Amin”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel