Sari la conținut

Rugăciune pentru a scăpa de gânduri negative, probleme și ghinioane

Rugaciune
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Rugaciune făcătoare de minuni

Rugăciune pentru a scăpa de gânduri negative. Creștinii ortodocși îl sărbătoresc în ziua de 3 octombrie a fiecărui an pe sfântul Dionisie Areopagitul, cunoscut ca fiind primul autor patristic care ne-a lăsat o ierarhizare a cetelor îngerești.

În prima treaptă, care este cea mai înaltă, sunt: Tronurile, Heruvimii și Serafimii. A doua treaptă cuprinde: Stăpâniile, Domniile și Puterile, iar în treapta a treia întâlnim: Începătoriile, Arhanghelii și Îngerii.

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Sfântul Dionisie Areopagitul: „Sau Dumnezeu pătimește sau lumea aceasta văzută se sfârșește”

Sfântul Dionisie Areopagitul s-a nascut în Atena, iar după ce a finalizat studiile de filosofie, a mers in Egipt pentru a și le desăvârși. Pe când se afla aici,  Mântuitorul era răstignit pe Cruce la Ierusalim.

Observând întunecarea cerului petrecută la moartea lui Hristos, a rostit profetic cuvintele: „Sau Dumnezeu pătimește sau lumea aceasta văzută se sfârșește”.

Dionisie revine în Atena și se bucură de întâlnirea cu Pavel în Areopag. Va pune în inimă cuvintele pe care le va rosti Pavel și astfel, în anul 51 se va converti la creștinism.

Mai tarziu, va fi hirotonit episcop în Atena. Călătorește cu Pavel  și îi cunoaște pe ceilalalți Apostoli ai lui Hristos. Ajunge la Ierusalim ca să o cunoască pe Maica Domnului. Va fi de față  la înmormântarea Fecioarei Maria.

După ce a rânduit alt episcop pentru Atena, s-a dus la Roma. De aici va pleca în Galia, la îndemnul Sfântului Clement, episcopul Romei. Zidește o biserică în cetatea Parisului și convertește mulți păgâni la creștinism. A fost decapitat în vremea împăratului Domițian (81-96).

Credincioșii trebuie să rostească o rugăciune puternică, în memoria Sfântului Dionisie Areopagitul, pentru a scăpa de probleme, ghinion și gânduri negative.

Rugăciune pentru a scăpa de gânduri negative și probleme

„Doamne Iisuse Hristoase, cu adâncă umilinţă recunosc şi mărturisesc, că în toată ziua păcătuiesc contra iubirii Tale Dumnezeieşti. Deci, astăzi, că este luni şi începutul săptămânii, mă rog cu umilinţă îndurării Tale celei mari: iartă-mi păcatele cele de voie şi fără de voie, şi-mi ajută să pun început bun şi să port mai multă grijă de sufletul meu, pentru care ai răbdat atâtea dureri la Sfânta Ta Răstignire!

O Doamne, astăzi îţi dau sufletul şi trupul meu şi voinţa mea, rugându-Te să fie voia Ta cu mine, după bună plăcerea Ta. Pedepseşte-mă Doamne, după îndurarea Ta, în această lume, iar nu în cealaltă viaţă. Şi iartă pe cei vii şi pe cei răposaţi, pentru rugăciunile Sfintei Tale Biserici, şi pe toti ne învredniceşte de mărirea Ta în rai. La aceasta pun mijlocitori pe Sfinţii Tăi îngeri, către care zic: O, cereştilor ajutători şi păzitori ai oamenilor, vouă mă închin şi vă mulţumesc, pentru ajutorul şi conducerea ce ne-o daţi în toate zilele nouă, nevrednicilor şi păcătoşilor.

Scutiţi-mă de vrăjmaşii cei văzuţi şi nevăzuţi, ca să nu mai păcătuiesc de acum înaintea Dumnezeului meu! Învredniciţi-mă să vă văd la moartea mea, stând în jurul meu şi să duceţi sufletul meu în cer, ca să se închine măririi Feţei lui Dumnezeu, iar vouă să vă mulţumesc acolo, pentru purtarea de grijă ce aţi avut pentru mine şi binele vostru să-l spun cu glas neîncetat în veci.

Amin”, potrivit creștinortodox.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.