Sari la conținut

Rugăciune pentru izbăvire de boală către Mântuitorul Iisus Hristos

Paștele este cea mai importantă sărbătoare din an, care aduce cu sine numeroase obiceiuri și tradiții. Există multe obiceiuri care aduc noroc, prosperitate și împliniri pe tot parcursul anului. In Sfânta zi a Paștelui trebuie să adresăm și o rugă pentru cei în suferință.

Unul dintre obiceiurile care face minuni de Paște este purtarea de haine noi.

Obiceiul se leagă de venirea primăverii, iar hainele noi reprezintă faptul că omul are o legătură armonioasă cu natura care revine la viață. Dacă vei respecta acest obicei, vei avea parte de belșug și noroc în casă.

Rugăciune pentru izbăvire de boală

Pentru cei care suferă de boală, în această zi de sărbătoare este bine să înalțe această rugăciune către izbăvitorul nostru, Domnul Iisus Hristos:

„Preaputernice şi slăvite Doamne, Iisuse Hris­toase! Tu, Care ai venit în lume să tămăduieşti neputinţele oamenilor, care nu ai venit să chemi la pocăinţă pe cei drepţi, ci pe cei păcătoşi, şi ai pri­mit moarte pe cruce pentru mântuirea noas­tră! Din adâncul inimii te rog să primeşti sme­rita mea nevoinţă şi această mică rugăciune a mea pentru cel încercat de boală! Mântuieşte-l, Doamne, precum ştii, ca un bun şi iubitor de oameni, şi rânduieşte Tu toate spre fo­losul său. Că noi neputincioşi suntem şi nu îl pu­tem ajuta, dacă nu ne vei lumina cu harul Tău.

De e voia Ta, îl poţi pedepsi precum se cade pentru păcatele sale, tămăduindu-l cu ierburile amare ale durerii, ca un Doctor priceput, pre­cum vei vrea. Dar căzând înaintea Ta, Te rog îndură-Te de robul Tău, potoleşte-i fierbinţeala, alină-i suferinţa, ridică-l din patul durerii.

Să îi fie această încercare prin care trece spre îndreptarea vieţii, spre început bun mântuirii şi spre iertarea păcatelor. Şi dacă îi este de folos să ducă mai departe cru­cea bolii, fie, Doamne, după voia Ta, nu după voia noastră.

Dăruieşte-i lui răbdare şi linişte, alungând de la el toată frica şi toată deznădej­dea, ca să nu fie îngenuncheat de durere şi să cârtească sau să cadă în patima mâniei. Ajută-l, Iubitorule de oameni, ca văzând el mila Ta să cadă la picioarele Tale cu lacrimi de po­căinţă şi de mulţumire, ca să se învredni­cească să audă glasul Tău cel sfânt:

„Iertate îţi sunt păcatele!”. Amin.”

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.