Sari la conținut

Rugăciune puternică către Sfântul Dumitru. Este făcătoare de minuni!

cea mai puternica rugaciune
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
cea mai puternica rugaciune

Ce rugăciune trebuie să rostești pe 26 Octombrie, zi în care Biserica Ortodoxă Română îl prăznuiește pe Sfântul Dumitru.

RUGĂCIUNE PE CARE TREBUIE SĂ O SPUI ASTĂZI! ARE EFECT IMEDIAT ȘI ESTE FĂCĂTOARE DE MINUNI

Rugăciune puternică 26 Octombrie. „Sfinte Dumitru, tu ai fost ales de Dumnezeu şi hărăzit să ocupi funcţia de proconsul, în timpul crudului persecutor al creştinismului, Maximilian; lucrul acesta ţi-a îngăduit să poţi veşti cu mai multă uşurinţă şi autoritate cuvântul mântuitor al sfintei Evanghelii.

Tu nu te-ai lăsat impresionat nici de promisiunile tiranului, nici de ameninţările lui, ci ai renunţat la orice demnitate lumească pentru a câştigă fericirea veşnică.

Zi de mare sărbătoare pentru români! Împărţind toate bunurile tale celor săraci ai mers la închisoare cântând cel mai frumos imn de biruinţă al creştinilor: ‘Aleluia.’ Străpuns de sulitele ucigaşilor te-ai asemănat cu Mântuitorul tău răstignit pe cruce.

Te rog mijloceşte-mi şi mie harul să gust măcar în parte fericirea pe care o da trăirea sinceră a credinţei.

Binecuvântează-mă şi pe mine, că să mă pot împotrivi greutăţilor pe care le întâlnesc în strădania de a-mi apară credinţă.

Bunul Dumnezeu a răsplătit cucernicia şi dragostea cu care ai îndurat toate suferinţele săvârşind nenumărate minuni cu moaştele tale, care atunci când au fost găsite emanau un parfum plăcut mirositor.

Da-mi şi mie harul să fiu în viaţă o plăcută mireasma a lui Cristos în mijlocul lumii stricate şi să duc pe cât mai mulţi pe drumul mântuirii prin pildă şi rugăciunea mea. Amin”.

pelerinaj sfantul dumitru

Cine a fost Sfântul Mare Mucenic Dimitrie

Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, izvorâtorul de Mir sau Sfântul Dumitru, izvorâtorul de Mir a fost un martir creștin, sfânt militar din veacul al III-lea care a trăit în vremea împăraților Maximian și Dioclețian în cetatea Tesalonic. A fost martirizat pe la anul 306.

În fiecare an, pe 26 octombrie, întreaga creştinătate îl sărbătoreşte pe Sfântul Dumitru, Izbăvitorul de mir, numit aşa deoarece atunci când l-au străpuns suliţele ucigaşe, din răni n-a curs sânge, ci mir.

Pentru români, Sfântul Dumitru, numit şi Sâmedru, este patronul iernii pastorale, dar şi paznicul caselor şi al oamenilor pe care-i apară de animalele sălbatice, potrivit EVZ.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.