miercuri, noiembrie 30, 2022

Rugăciunea oamenilor bolnavi. Orice diagnostic aduce deznădejde în sufletul omului și cu cât este mai grav, cu atât speranța oamenilor scade. În aceste zile importante, Părintele Vîlcu Emilian, care a lucrat la Spitalul Floreasca din Capitală ne învață o rugăciune pe care să o rostim în momentele de cumpănă.

Rugăciunea oamenilor bolnavi

„Doamne, Dumnezeule al părinților noștri, Care dăruiești pace multă celor ce iubesc legea Ta, ai grijă de robul Tău cel bolnav care este greu încercat de deznădejde. Nori negri s-au abătut asupra sufletului său și nu mai vede razele iubirii Tale. Cugetul sau s-a întunecat și nu se mai împărtășește de lumina Ta.

Te-ar mai interesa: Orice viitoare mamă trebuie să știe. Ce se întâmpl...

O, amară deznădejde! Cruda fiară care se năpustește asupra sufletului ca asupra unui pui lipsit de apărare! Numai Tu știi, Atotstiutorule, câți și-au pus capăt zilelor din aceasta pricină, câți oameni au fost aruncați de acest duh rău în adâncurile iadului. Să nu îngădui ca făptura Ta să fie înghițită de moarte, ci să fie ridicată prin puterea Ta.

Dăruiește și lui și nouă, Doamne, roadele Duhului Tău cel Sfanț, care sunt pacea, dragostea, îndelungă răbdare, credință, blândețea, înfrânarea și curăția, că atunci când vom parași aceasta lume să intram în odihna Ta cea cerească. Amin!Dăruiește și lui și nouă, Doamne, roadele Duhului Tău cel Sfanț, care sunt pacea, dragostea, îndelungă răbdare, credință, blândețea, înfrânarea și curăția, că atunci când vom parași aceasta lume să intram în odihna Ta cea cerească. Amin!”

Te-ar mai interesa: Peste 70.000 de ore de consiliere psihologică pent...

Rugăciune pentru vindecare și tămăduire

„Dumnezeule Atotputernice, Cela ce cu mila Ta pe toate le zideşti spre mântuirea neamului omenesc, cercetează-l pe robul Tău (…), pe cel ce cheamă numele lui Hristos, vindecă-l de toată boala trupească şi slobozeşte-l de păcat şi de ispitirile păcătoase, de orice necazuri, şi orice asuprire vrăjmăşească îndepărteaz-o de la robul Tău. Ridică-l pe el din patul păcatului şi îl aşează în Sfânta Ta Biserică – sănătos cu trupul şi cu sufletul ca să slăvească împreună cu toţi oamenii, prin fapte bune, numele lui Hristos, că Ţie îţi înălţăm slavă împreună cu cel fără de început al Tău Fiu şi cu Sfântul Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin”.

Te-ar mai interesa: Cele 3 simptome de CANCER la care trebuie să fii a...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private