vineri, noiembrie 27, 2020
Elena Oceanu

Rusia începe să distribuie vaccinul anti-COVID din august.  Autoritățile ruse au anunțat că vaccinul împotriva coronavirusului va fi distribuit populaţiei de luna viitoare, după prima fază a testelor clinice.

Potrivit epidemiologilor ruşi, noul vaccin ar trebui să asigure imunitate pentru o perioadă între cinci luni şi doi ani, în funcţie de numărul de doze administrate, relatează România-actualități.ro.

Rusia începe să distribuie vaccinul anti-COVID

“Centrul Naţional de Cercetări în Domeniul Epidemiologiei şi Microbiologiei a anunţat că primul vaccin împotriva COVID-19 va intra în circuitul public la mijlocul lunii august, deocamdată în cantităţi reduse. Prima fază a testelor clinice, efectuate pe două grupe de voluntari, a demonstrat absenţa efectelor negative asupra sănătăţii. Voluntarilor din primul grup li s-a administrat o singură doză, iar celor din grupul secund, două doze la interval de trei săptămâni pentru a permite formarea de anticorpi,” a explicat Alexandr Beleavschi pentru România-actualități.ro.

Această schemă s-a aplicat în cazul vaccinului rus împotriva virusului Ebola, arătând că efectul unei doze durează cinci-şapte luni, iar efectul a două doze, doi ani şi mai mult.

Prima etapă de cercetare a vaccinului de la Universitatea Sechenov a început la 18 iunie, când un grup de 18 voluntari au fost vaccinați. Al doilea grup de 20 de voluntari au fost vaccinați pe 23 iunie. Cea de-a doua fază a testelor se va încheia pe 28 iulie, după care centrul va depune documentaţia pentru omologarea preparatului.

 

Parteneri