joi, mai 26, 2022

Infectia HIV/SIDA este o boală infecțioasă și transmisibilă, provocata de un virus (HIV), care, pătruns în organism, actionează asupra sistemului imunitar, reducandu-i treptat capacitatea de acțiune, până la distrugere.

S-a aflat planul lui Bill Gates. Este vorba despre o boală mortală

Oamenii de știință lucrează de câțiva ani la dezvoltarea unui vaccin împotriva acestei boli înspăimântătoare, dar fără niciun rezultat până la această oră.

Te-ar mai interesa: Pepenele roșu: Beneficii și curiozități surprinzăt...

Un proiect sponsorizat de Bill Gates ar putea salva viețile oamenilor infectați cu HIV/ Sida.

Studiul clinic de primă fază va fi realizat în Statele Unite ale Americii

A fost produs un vaccin împotriva HIV, bazat pe tehnologia ARN mesager, iar primele doze deja au fost administrate oamenilor, au anunțat compania farmaceutică Moderna și organizația International AIDS Vaccine Initiative, citate de France Presse, care adaugă că studiul clinic de primă fază va fi realizat în Statele Unite ale Americii pe 56 de adulți sănătoși, seronegativi.

Presa internațională spune că scopul vaccinului testat este de a stimula producerea de anticorpi bnAb, care să poată funcționa împotriva numeroaselor variante de HIV, virusul care provoacă SIDA. De asemenea, vaccinul dorește să reducă limfocitele B și să producă anticorpi.

Te-ar mai interesa: Alertă la Palat! A fost internat la spital în urma...


Obiectiv al vaccinării anti-HIV

În cadrul studiului, subiecților li se va injecta un prim imunogen – o substanță capabilă să provoace un răspuns imunitar și un imunogen de rapel injectat ulterior.

„Producţia de (anticorpi) bnAb este considerată un obiectiv al vaccinării anti-HIV, şi este vorba despre un prim pas în acest proces”, se arată în comunicat.

David Diemert, responsabilul științific al testului clinic la Universitatea George Washington, a declarat că va fi nevoie de alți imunogeni ”pentru a ghida sistemul imunitar pe calea (corectă), însă această combinaţie între stimulare şi un rapel ar putea fi primul element cheie al unei posibile scheme de vaccinare împotriva HIV”.

Te-ar mai interesa: S-au înmulțuit cazurile copiilor bolnavi de diabet...

Imunogenii utilizaţi au fost dezvoltaţi de organizaţia de cercetare ştiinţifică International AIDS Vaccine Initiative (IAVI) şi Scripps Research Institute, cu sprijinul fundaţiei Bill & Melinda Gates, al Institutului Naţional de Boli Infecţioase din SUA (NIAD) şi Moderna.

Anul trecut, un prim studiu, care nu a folosit tehnologia ARN mesager, ci a testat primul imunogen, a arătat că răspunsul imun dorit a fost provocat la câteva zeci de participanți.

Te-ar mai interesa: Cum apare cancerul și cum poți să-l vindeci? Dr. P...

Al cincilea deceniu al unei pandemii globale de HIV

„Acum intrăm în cel de-al cincilea deceniu al unei pandemii globale de HIV”, declară Derek Cain, de la Institutul de Vaccin al Universității Duke. Echipa sa s-a concentrat pe un subgrup de pacienți cu HIV, care dezvoltă în cele din urmă anticorpi ce pot neutraliza HIV după ani de la infecție. „Credem însă că un vaccin anti HIV va fi de departe cel mai complicat vaccin. Nu ne așteptăm să funcționeze 100% sau 90% ca vaccinurile Covid, dar dacă am putea ajunge la 50-60%, ar fi un succes”, a spus acesta, conform The Guardian.

Te-ar mai interesa: Menopauza la bărbați: 6 simptome de luat în seamă....

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private