Sari la conținut

S-a descoperit! Ce se află în spatele bâlbâielilor bebeluşilor

În primii ani de la naştere bebeluşii vorbesc tot timpul şi încearcă să formeze cuvinte pe care le învaţă din ce aud în jurul lor. Chiar dacă bâlbâiala lor pare fără sens aceasta este foarte importantă

Cercetătorii au descoperit că bebeluşii până la 6 luni ascultă cu mai mare interes sunetul altor bebeluşi care vorbesc faţă de un adult care le vorbeşte. În experiment, bebeluşii au ascultat alţi bebeluşi care încercau să vorbească şi un adult  care vorbea. Mimica celui mic s-a schimbat total când a dat de un „compatriot” care vorbeşte bebeleasca.

Acest lucru îi ajută pe copii să realizeze cum să îşi mişte gura şi ce sunete să scoată pentru a forma cuvinte. Chiar dacă mamele care încep să vorbească bebeleasca cu copii lor par imature, acest lucru este unul benefic, deoarece îi ajută pe bebeluşi să îşi recunoască propria voce.

 

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel