miercuri, noiembrie 30, 2022

Cancerul cunoscut sub denumirea științifică de tumoare malignă sau neoplasm malign, este un grup de boli ce implică dezvoltarea anormală a celulelor cu potențial de a invada sau a se răspândi în alte părți ale corpului.

S-a descoperit un nou tratament pentru CANCER! Rezultate promițătoare

Depistarea timpurie prin teste de depistare este utilă în cazul cancerului cervical și colorectal. Cancerul este adesea tratat printr-o combinație de radioterapie, operație, chimioterapie și terapie vizată

Te-ar mai interesa: Peste 70.000 de ore de consiliere psihologică pent...

Acum, oamenii de știință lucrează la un nou tip de tratament împotriva cancerului. Care, conform experților, ar putea avea rezultate spectaculoase. S-a descoperit că unele medicamente de pe piață care blochează anumite proteine care favorizează tumorile au efecte promițătoare.

Noua tehnică este acum în faza de testare. Elimină practic complet funcția distructivă a acestor proteine dăunătoare.

Tehnică revoluționară

La Londra a fost înființat un centru special unde vor fi testate noile tratamente. Cincisprezece cercetători vor lucra la Centrul pentru degradarea proteinelor, care a fost înfiinţat prin intermediul unei donaţii de 9 milioane de lire sterline către Institutul de Cercetare a Cancerului, din Londra, de către filantropii David şi Ruth Hill, potrivit The Guardian.

Te-ar mai interesa: Ce boli se pot moșteni de la părinți. Atenție la a...

Celulele au dezvoltat o tehnică foarte eficientă

„Celulele noastre au dezvoltat o tehnică foarte eficientă pentru a elimina proteinele dăunătoare. Aceasta face parte din activitatea zilnică a vieţii. Cu toate acestea, procesele de degradare a proteinelor din celulele noastre recunosc doar un anumit număr de proteine. Ştiinţa a găsit acum o modalitate de a adăuga la acest număr, de a pune semne pe noi proteine pe care celula nu le-ar atinge altfel, dar despre care acum ne dăm seama că sunt dăunătoare şi implicate în dezvoltarea tumorilor.

Te-ar mai interesa: Alertă sanitară! Pericol mortal în coaja unei bana...


Tratamentul a îmbunătăţi calitatea vieţii pacienţilor

Un prim exemplu al acestei abordări este oferit de medicamentul de degradare a proteinelor, lenalidomida, care este utilizat pentru tratarea mielomului, un cancer al sângelui, şi care s-a dovedit a îmbunătăţi calitatea vieţii pacienţilor”, a explicat profesorul Ian Collins.

Medicamente precum lenalidomida ar putea să stopeze o moleculă care, altfel, ar continua să răspândească cancerul și să ducă la metastaze în organism.

Te-ar mai interesa: Medic urolog renumit: Majoritatea bărbaților igno...

În esenţă, o face vizibilă pentru maşinăria de eliminare a deşeurilor din celulă. O semnalizează pentru eliminare şi se asigură că este mărunţită şi distrusă“, a mai spus medicul.

Un medicament folosit pentru tratarea cancerului de sân acționează într-un mod similar. Cunoscut sub numele de degradator selectiv al receptorilor de estrogen, acesta distruge proteină care are un rol important în apariţia cancerului de sân.

Te-ar mai interesa: Cele 3 simptome de CANCER la care trebuie să fii a...

„În prezent, multe eforturi se concentrează pe utilizarea degradării proteinelor pentru a dezvolta noi medicamente împotriva cancerului. Cu toate acestea, sperăm că în viitor această tehnică va fi folosită pentru a dezvolta medicamente pentru a combate alte tipuri de boli. Ea are un potenţial puternic şi promite foarte mult”, a adăugat Ian Collins.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private