Sari la conținut

S-a prezentat la spital cu dureri abdominale acute, iar medicii au trimis-o acasă și i-au spus că este constipată. La câteva ore, fata de 11 ani, a murit

Sursă foto: Daily Mail

Părinții unei eleve care a murit la câteva ore după ce medicii au diagnosticat-o cu constipație și au trimis-o acasă de la Urgențe, cer răspunsuri.

Annabel Greenhalgh, în vârstă de 11 ani, a fost dusă de părinții ei la spitalul Warwick în seara zilei de 13 octombrie, după ce s-a plâns de dureri abdominale.

Medicii au spus că avea constipație și au externat-o. Dar în dimineața următoare, tatăl ei, Craig, a găsit-o fără reacție în casa lor din Warwick și a sunat la Urgențe, relatează Daily Mail.

În ciuda încercărilor paramedicilor de a o resuscita, Annabel a fost declarată moartă la fața locului.

Între 2017 și 2021, Annabel a avut mai multe episoade de dureri abdominale severe și a necesitat tratament spitalicesc în mai multe rânduri.

O anchetă privind moartea popularei școlărițe va începe vinerea aceasta la Tribunalul de Medicină Legală din Coventry.

durere pelvina
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Durerea fără margini a părinților

Înainte de audiere, părinții ei, Craig și Josie, au vorbit despre „golul imens” pe care moartea lui Annabel l-a lăsat în viața lor.

Josie, în vârstă de 45 de ani, a declarat: „Annabel a fost un copil incredibil și a fost iubită de toți cei care au cunoscut-o. Era blândă, fenomenal de inteligentă, creativă, amuzantă și întotdeauna incluzivă pentru toată lumea.

‘Îi plăcea la nebunie muzica, moda, arta, prietenii și iubitul ei motan Reuben.

‘A fost cel mai mare dar al nostru și a adus atât de multă dragoste, bucurie și fericire în viețile noastre.

‘De când a pierdut-o, o mare parte din zilele noastre au fost pline de suferință, goliciune și tristețe’.

Annabel abia începuse școala Alcester Grammar School înainte de moartea ei tragică și a fost descrisă ca fiind ‘foarte iubită’ de profesori și elevi.

Părinții ei speră că ancheta va răspunde la întrebări cruciale despre tratamentul ei înainte de a muri.

Părinții au avut încredere în sistemul medical

Craig a declarat: „Când ni s-a spus că o putem lua pe Annabel acasă de la spital, am avut încredere că nu se întâmplă nimic grav.

‘Să ne trezim în dimineața următoare și să o găsim fără reacție a fost absolut devastator și este ceva ce încă ne luptăm să înțelegem.

‘De atunci, în fiecare zi ne întrebăm dacă s-ar fi putut face mai mult pentru a ne salva fetița.

‘A fost singurul nostru copil și încă avem atât de multe întrebări fără răspuns în legătură cu ceea ce i s-a întâmplat.

‘Știm că va fi incredibil de dificil să auzim totul din nou la anchetă, dar este ceva ce trebuie să facem pentru a ne onora fiica și pentru a obține răspunsurile pe care le căutăm de mai bine de 18 luni”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel