Sari la conținut

S-a stins din viață un celebru medic. A tratat sute de pacienți COVID acasă, însă pe el nu a putut să se salveze

S-a stins din viață un celebru medic. Medicul Giuseppe Comodo, 68 de ani, nu a reușit să învingă lupta: coronavirusul l-a doborât. A muncit enorm să-i ajute pe alții, i-a tratat, însă pe el nu a mai putut să se ajute.

Medicul italian a murit la spitalul Scafati unde a fost internat in urma unor complicatii din cauza virusului. A luptat întotdeauna pentru cei mai slabi și și-a tratat pacienții acasă.

De la izbucnirea pandemiei, a tratat sute de pacienți fără să se menajeze. Giuseppe Comodo și-a onorat profesia până când coronavirusul l-a dus pe patul din secția de terapie intensivă a spitalului Mauro Scarlato din Scafati – Salerno timp de aproximativ două săptămâni. Apoi, virusul a reușit să-i curme viața, scrie La Stampa.

S-a stins din viață un celebru medic. Zeci de mesaje de condoleanțe au fost postate pe rețelele de socializare.

Ai lucrat de Crăciun, de Revelion, de Paște și de sărbătorile de vară, fără să obosești vreodată…

”Aș fi vrut să nu scriu niciodată această postare. Ai vindecat sute de pacienți în fața ochilor mei…nu te-ai cruțat niciodată, îi sunai pe toți de trei ori pe zi. Ai lucrat de Crăciun, de Revelion, de Paște și de sărbătorile de vară, fără să obosești vreodată…Iubeai viața, aveai puterea să redai zâmbetul și speranța oricui, erai mereu pregătit cu glume, reușeai să dezamorsezi chiar și cea mai jenantă situație… nu ai vrut să faci a treia doză, spuneai că preferi să te pensionezi mai devreme.

Dar simțul datoriei a prevalat. Ai vrut să tratezi pacienții COVID acasă pentru că ai vrut să îi asculți. Ai luptat cu toată puterea ta. Te-ai luptat ca un leu. Până acum câteva ore”, este unul dintre mesaje.

O altă pacientă îți amintește astfel de medic: ”El era doctorul Giuseppe Comodo, care de 2 ani tratează sute de pacienți gratuit, în afara orelor de serviciu. A lucrat la ambulanță, vaccinat cu 3 doze. Astăzi a murit din cauza Covid. Și-a luat un angajament concret, zilnic, oferindu-și profesionalismul, experiența și timpul liber, zi și noapte, Crăciun, Paște, sărbători. Departe de polemici”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.