Sari la conținut

Să fie vorba de un semn divin? Șeful Bisericii Ortodoxe Ruse a căzut în timpul unei slujbe

Sursă FOTO: EVZ

Șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, care a fost sancționat pentru sprijinul său în războiul lui Vladimir Putin din Ucraina, a fost surprins într-o înregistrare video căzând în timpul unei slujbe religioase.

Patriarhul Kirill sfintea o biserică în orașul Novorossiysk din regiunea de sud Krasnodar, lângă Marea Neagră, când a alunecat pe podeaua de marmură.

Un purtător de cuvânt al bisericii a spus că patriarhul s-a rănit la spate pe marginea amvonului, după ce securiștii din apropiere și alți episcopi nu au reușit să reacționeze la timp pentru a opri prăbușirea lui, a informat ziarul Moskovsky Komsomolets. Slujba a continuat.

Prelat rus: „Securiștii n-au reușit să-l prindă pe Kirill”

„Nici securiștii (cu referire la aparatul de securitate, n.r.), nici serviciul de protocol, nici episcopii care stăteau în apropiere nu au reușit să-l prindă. Patriarhul s-a lovit la spate de marginea amvonului.

Mitropolitul Grigore și episcopul local Theognost se uită cu vinovăție la patriarh și așteaptă o reacție.

Dar de vină sunt restricțiile legate de coronavirus, în virtutea cărora patriarhul nu poate fi atins sau susținut pe trepte”, a scris Kuraev, citat de publicația Unimedia.

Patriarhul Kirill este unul dintre cei mai proeminenți susținători ai lui Vladimir Putin

Patriarhul s-a confruntat cu condamnarea internațională pentru că a oferit o justificare religioasă pentru războiul din Ucraina.

Luna aceasta, Marea Britanie l-a sancționat pe cleric după ce UE l-a retras de pe propria listă de sancțiuni după opoziția din partea Ungariei. Biserica a respins măsurile drept „fără sens” și „absurde”.

Decizia Marii Britanii a fost salutată de Andrii Yurash, ambasadorul Ucrainei la Sfântul Scaun.

El a spus că Biserica Ortodoxă Rusă și liderii ei au trebuit să plătească „același preț ca Putin pentru uciderea a mii de oameni și distrugerea Ucrainei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel