Sari la conținut

Să fie vreun moment de respiro până la finalul lunii ianuarie? Hmmm, iată ce planete retrograde avem în această lună….

mercur retrograd in aprilie
sursa foto: arhiva doctorul zilei
Mercur retrograd în luna aprilie

Să fie vreun moment de respiro până la finalul lunii ianuarie? Hmmm, iată ce planete retrograde avem în această lună…. Este foarte interesant cum începem anul

Ei bine, în caz că te întrebi ce planete sunt retrograde în ianuarie 2023, citește în continuare. Astrele au pregătit și alte surprize la început de an.

Din fericire, astrologia lunii ianuarie arată mult mai bine decât lunile precedente și în mai multe moduri. Ianuarie nu marchează doar sfârșitul a trei retrograde.

Odată ce aceste planete vor începe mișcarea directă, vom avea loc oficial zero retrograde pentru restul lunii. Este destul de rar, având în vedere că opt din cele 10 planete se mișcă constant înainte și înapoi pe cer. Așa că asigură-te că profiți la maximum de această perioadă.

Planete retrograde ianuarie 2023 – atmosfera astrală generală

Marte, planeta ostilității, afirmării și confruntării își va încheia în sfârșit retrogradul și staționează direct în Gemeni în ianuarie.

Mercur, planeta comunicării, gândurilor și ideilor, va fi intra direct în Capricorn doar câteva zile mai târziu. În timp ce Uranus, o planetă exterioară, va sta, de asemenea, direct în Taur luna aceasta. Este cert că va fi mai puțin vizibil, deoarece această planetă este oricum retrogradă timp de cinci luni în fiecare an.

În timp ce retrogradele lui Uranus sunt destul de comune (și, prin urmare, mai puțin vizibile), retrogradele lui Mercur și Marte sunt, de fapt, foarte vizibile, informează sfatulpărinților.ro.

Marte, în special, și-a început retrogradul prin Gemeni la 30 octombrie 2022, ceea ce face dificilă rezolvarea conflictului și gestionarea cu ușurință a întâlnirilor aprinse.

Mercur retrograd se desfășoară din 29 decembrie și, în timp ce planeta comunicării retrogradează de aproximativ trei ori pe an, aceasta nu face ca întârzierile, neînțelegerile și necazurile să fie mai puțin frustrante.

Lucrul bun este că, odată ce aceste trei planete își încheie retrogradele, vei experimenta o creștere a energiei și a clarității mentale. Tocmai la timp pentru a pune în mișcare rezoluțiile de Anul Nou.

Ce planete sunt retrograde în ianuarie 2023

Trei planete – Marte, Mercur și Uranus – vor fi deja retrograde la începutul lui 2023, iar până la sfârșitul lunii nu vor avea loc noi retrograde. În loc să fii solicitat să revizuiești temele, planurile sau conflictele anterioare, te vei simți incredibil de motivat să îți exprimi părerea și să abordezi conflictele direct.

Deși acest lucru poate fi un lucru bun, creșterea energiei te poate copleși pțin, deoarece lucrurile s-au mișcat destul de încet, în special pentru Marte, de ceva timp. Asigură-te că îți adaptezi ritmul!

Cum te influențează planetele retrograde în ianuarie 2023

Marte retrograd (30 octombrie 2022 – 12 ianuarie 2023)

Marte va sta retrograd în Gemeni până în 12 ianuarie 2023. Când a început retrogradarea, Marte a adus în prim plan o perioadă de revizuire și reflecție cu privire la modul în care fiecare zodie alege să se afirme.

În Gemeni, acest retrograd a pus accent pe comunicare, gânduri și idei, făcând mai dificilă articularea frustrărilor fără a călca pe cineva pe bătături.

Retrogradele lui Marte te pot determina, de asemenea, să eviți conflictul, așa că, pe măsură Marte intră direct pe 12 ianuarie 2023, s-ar putea să simți brusc nevoia de a aborda conflictul pe care l-ai tot evitat de când a început retrogradul.

Casa Gemenilor în harta natală este locul în care vei începe să vezi că lucrurile se accelerează treptat, după o perioadă lungă de lentoare și incertitudine.

Când vine vorba de subiectele acelei case din harta natală, fii atent să nu te epuizezi – atunci când o planetă staționează direct, are tendința de a ieși din echilibru.

Mercur retrograd (29 decembrie 2022 – 18 ianuarie 2023)

Pe 18 ianuarie, Mercur va intra direct în Capricorn, punând capăt comunicării greșite, neînțelegerilor și întârzierilor în informațiile importante.

Staționarea directă în acest semn cardinal, de Pământ, va determina pe toată lumea să acorde prioritate productivității și organizării după o perioadă de eșecuri de trei săptămâni.

Dacă ai așteptat momentul potrivit pentru a te angaja în discuții importante, vei putea face acest lucru acum cu un cap clar și logic. Capricornul nu este semnul cel mai adaptabil, așa că ideile pe care le ai acum vor fi probabil stabile de îndată ce te  decizi să pui mingea în joc.

Casa condusă de Capricorn din harta natală este locul în care vei experimenta un sentiment de coerență, permițându-ți să îți planifici obiectivele și eforturile viitoare fără a te simți distras sau neliniștit.

Comunicarea va căpăta un ton mai tradițional, mai structurat și, deși emoția poate fi oarecum absentă, vei putea să îți exprimi punctul într-un mod clar și concis, mai notează sfatulpărinților.ro.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel