Sari la conținut

Planta miraculoasă cu multiple beneficii. Analgezic natural, leac imbatabil împotriva durerilor

Salcia albă, mai exact coaja acestui arbore este folosită de peste mii de ani ca remediu împotriva durerilor. De exemplu, egiptenii o foloseau pentru a trata durerea și inflamația, în timp ce Hipocrate o recomandă pentru afecțiunile reumatice ale articulațiilor. Cu toate acestea, abia în anul 1829 ingredientul activ – salicin – a fost identificat și ulterior folosit pentru dezvoltarea medicamentului Aspirină.

Salcia albă este un copac originar din Europa și Asia. Specialiștii susțin că scoarța de salcie albă conține aceleași proprietăți chimice ca și aspirina. De aceea, poate să fie utilizată ca alternativă naturală la anumite analgezice.

Coaja de salcie poate fi achiziționată de la multe farmacii și aproape orice magazin de produse alimentare de sănătate într-o formă în formă de pudră, încapsulată. De asemenea, poate fi folosit sub formă de ceai.

Iată ce beneficii are această plantă:

  • Sunt studii care susțin ca acesta este util pentru ameliorarea disconfortului dat de artrită, dar și că un consum regulat va contribui la încetinirea bolii.
  • Această plantă are efect și pentru protecția inimii, se pare că ar putea reduce riscul de accident vascular cerebral și atac de cord.
  • Ameliorează crampele musculare și simptomele caracteristice sindromului premenstrual.
  • Reduce ridurile și previne îmbătrânirea pielii. Sunt studii care susțin că planta poate reduce aspectul ridurilor și ameliorează petele de vârstă.
  • Scoarța ajută la pierderea în greutate.
  • Având proprietăți antiinflamatorii, scoarța de salcie albă este un remediu excelent pentru brușită dar și pentru tratarea tendinitei.
  • Combate durerile de spate. Există studii care au arătat că scoarța de salcie albă este eficientă pentru ameliorarea durerilor de spate.
  • Reduce febra. Una dintre cele mai importante proprietăți antiinflamatorii ale scoarței de salcie este reducerea febrei.
  • Poate preveni durerea de cap și poate ameliora migrenele.

Efectele adverse spun specialiștii sunt rare și apar în cazul persoanelor care sunt alergice și la aspirină sau la alte analgezice. Au fost raportate și cazuri în care coaja de salcie albă poate interacționa cu anumite medicamente precum sunt beta-blocantele. Totodată, copiii și adolescenții până la vârsta de 16 ani nu trebuie să consume aspirină sau scoarță de salcie albă deoarece la ei există riscul de Reye, o afecțiune rară care provoacă leziuni ale creierului și ficatului. Nici femeile gravide sau cele care alăptează nu trebuie să consume. Pacienții diagnosticați cu ulcer gastric ar trebui să fie deosebit de atente la coaja de salcie albă, deoarece există riscul de sângerări la nivelul stomacului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel