Sari la conținut

Sănătatea mintală și adolescenții: Atenție la aceste SEMNALE. Sunt complet diferite de cele de la adulți

Sănătatea mintală și adolescenții: Atenție la aceste SEMNALE. Adolescența este perioada în care hormonii înnebunesc. Prin urmare, copiii experimentează unele schimbări de nestăpânit, care uneori pot fi confuze.

Presiunile sociale, schimbările fizice ale corpului, hormonii furiosi, trezirea sexuală; Toate se întâmplă deodată și este mult prea greu de gestionat.

Pentru mulți, aceste presiuni pot duce la o varietate de tulburări de sănătate mintală care pot fi periculoase dacă nu sunt abordate bine la timp. Mulți părinți se simt prost pregătiți pentru aceste noi evoluții și le este greu să identifice bolile mintale la copiii lor.

Problemele de sănătate mintală cu care se confruntă preadolescenții și adolescenții sunt complet diferite de cele la adulți.

Prin urmare, este foarte important să fiți atenți la aceste simptome sau semne care pot reduce diferența dintre generații.

Sănătatea mintală și adolescenții, SEMNALE: 1. Anxietate sau schimbări de dispoziție

Este normal să te simți trist sau fără chef uneori, dar, ca părinte al unui adolescent, ai grijăla:

  • Modificări ale tiparelor de somn
  • Schimbări excesive de dispoziție
  • Paranoia
  • Semne de autovătămare
  • Abandonarea prietenilor și a oamenilor, în general
  • Tulburari de alimentatie

Preocupările legate de imaginea corpului pot deveni obsesive, ducând la părăsirea completă a alimentelor, ceea ce poate afecta grav sănătatea cuiva. Aceste tulburări pot duce la lupte de-a lungul vieții cu anorexia și bulimia.

2. Schimbarea comportamentului social

Pentru un adolescent obișnuit, imprudența este obișnuită, dar dacă notele sunt în scădere, prezența la școală este puțină și performanța academică se transformă din rău în mai rău, trebuie să vă faceți griji. Cu siguranță!

Sănătatea mintală și adolescenții, SEMNALE: 3. Abuzul de substanțe

Adolescenții experimentează nu numai modă și relații, ci chiar și alcool și droguri. Părinții trebuie să fie conștienți de semnele comportamentale și fizice ale consumului de alcool și droguri, cum ar fi mahmureala, vorbirea greșită etc.

Utilizarea greșită a medicamentelor prescrise, stimulentelor și antidepresivelor este foarte frecventă.

În ciuda reglementărilor guvernamentale stricte, copiii tăi pot procura aceste medicamente și, prin urmare, părinții trebuie să fie atenți la substanțele folosite pentru „auto-medicație”.

Este într-adevăr o provocare pentru un părinte să facă diferența între o schimbare normală de comportament și un semnal de sănătate mintală, dar nu imposibil.

Ar fi un episod supărător, dar este, de asemenea, important să rămâneți calm și să căutați consiliere sau asistență medicală înainte de a fi prea târziu. Pentru părinții noilor adolescenți, părinții nu ar trebui să fie o amenințare, ci un mijloc de a-și deschide inimile și de a vorbi.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel