Sari la conținut

Sânge infectat cu hepatita B, folosit la transfunzii?

La Spitalul de Urgență din Slatina, un pacient a primit prin transfuzie sânge posibil infestat cu virusul Hepatita B, provenit de la un donator.

Situaţia a fost semnalată chiar de Centrul de Transfuzii, unde a fost recoltat sângele și de unde a fost trimis la spital.

„Centrul de transfuzii, care nu este în subordinea spitalului, are obligația de a ne furniza sânge pentru a fi furnizat pacienților. Există suspiciunea că un donator al acestui centru e infestat un virusul hepatic B. Este un donator multiplu, a donat sânge pe care centrul ni l-a livrat nouă ca bun iar medicii l-au transfuzat la cel puțin un pacient care avea nevoie de sânge”, a declarat pentru B1 TV managerul Spitalului din Slatina, Andrei Iordache.

Acesta a precizat că pacientul care a beneficiat de sângele posibil infectat a fost rechemat și se află de joi internat în Secția de Boli Infecțioase, unde i se fac analize.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel