Sari la conținut

Sânge pentru Ucraina. Mii de români au donat pentru a sprijini poporul ucrainean în acest conflict

Ucraina se află, încă, sub agresiunea începută de Rusia pe 24 februarie 2022. Astfel, atât soldații, cât și civilii depind de ajutorul statelor, mai ales cel care poate sala vieși, adică sângele.

Mii de români au donat sânge, într-un act de solidaritate, pentru Ucraina. Acesta va fi folosit pentru a trata persoaneel rănite, care au nevoie urgentă de transfuzie pentru a supraviețui.

Sânge pentru Ucraina

Premierul Nicolae Ciucă le-a mulţumit azi celor care au donat sânge, la apelul autorităţilor de a sprijini şi astfel poporul ucrainean.

Şeful Executivului a precizat că oamenii s-au mobilizat, iar cantitatea este consistentă şi a adăugat că sunt spre finalizare demersurile pentru ca acest transport să poată avea loc în momentul în care sunt îndeplinite condiţiile specifice.

Numărul donatorilor de sânge a crescut semnificativ în ultima perioadă, iar programul centrelor a fost prelungit.

Citeste si:

În cursul acestei săptămâni, peste 12.000 de cetăţeni români au donat sânge, iar RRA a colectat câteva păreri despre conflictul dintr eRusia și Ucraina și, de asemenea, de ce oferă românii ajutorul pentru această cauză.

„Umanitatea nu are graniţe şi sper din tot sufletul că o să se termine cât mai curând şi dacă putem să facem o faptă bună, de ce să nu o facem, având în vedere că oamenii chiar au nevoie de sânge.”

„Obişnuiesc să donez sânge, dar acum mai mult şi prin contextul războiului, cred că este foarte important să o facem.”

„Am carnet de donator. Donez frecvent, dar acum în mod special pentru Ucraina. Putem să ne punem în situaţia lor şi cred că doar un moment dacă putem vizualiza prin ceea ce trec ei, cred că este mai mult decât putem suporta psihic, cel puţin.”

„Pentru a ajuta poporul ucrainean. Ei sunt vecinii noştri şi orice s-ar întâmpla, până la urmă, suntem oameni şi nu merită să păţească ce păţesc.”, au spus mai mulți români, atunci când au fost întrebați de ce au ales să ajute Ucraina.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.