Sari la conținut

Șansa la o viață pentru un copil cu un diagnostic crunt: Am reușit să ne unim forțele…

Spitalizare copil
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

O echipă de medici de la Spitalul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu” și-au unit forțele și au dat șansa unui copil de doar 12 ani să ducă o viață normală după o intervenție chirurgiclă de înaltă performanță.

Echipa doctorului Vlad Costel, medic primar ortopedie pediatrică, director medical al spitalului a stat mai bine de patru ore în sala de operații, acolo unde a fost efectuată o reconstrucție de tibie cu grefă osoasă la un copil de 12 ani. Intervenția a durat patru ore și reprezintă o premieră pentru unitatea medicală din Capitală.

Șansa la o viață pentru un copil diagnosticat cu cancer osos

cancer
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

„Când avea șase ani, i-am reconstruit defectul osos cu un ciment acrilic, un polimer folosit în medicină, care nu are o viață nelimitată. Acum, suntem în faza în care am înlocuit acel ciment cu o grefă osoasă de la Banca de Țesut a Spitalului Clinic Colentina. Aceasta se va integra și va restabili continuitatea segmentului pe care noi l-am operat acum șase ani. Operația de astăzi a durat în jur de patru ore. Procesul complet de integrare a grefei va fi de câțiva ani, dar procesul de recuperare a copilului până la starea dinainte de această intervenție va fi de aproximativ două luni”, a explicat medicul Vlad Costel.

Dr. Andrei Nica: „Am reușit să ne unim forțele pentru ca un copil să aibă șanse reale la o viață mai bună”

Dr. Andrei Nica a amintit faptul că este vorba despre un caz pe care reprezentanții Băncii de Țesut îl cunoșteau de mult, între Spitalul Clinic Colentina și Spitalul de Copii Gomoiu existând un contract de colaboare pe partea de țesut osos, potrivit ordineazilei.ro.

„Am reușit să ne unim forțele pentru ca un copil să aibă șanse reale la o viață mai bună. Suntem cu toții fericiți de această reușită, pentru că Spitalul Gomoiu este singurul acreditat drept centru pediatric de transplant musculo-scheletal din România”, a punctat medicul.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: