Sari la conținut

Săptămâna viitoare începe testarea elevilor. Cine va administra testele COVID?

Testarea elevilor este o măsură anti-COVID necesară, susțin experții în sănătate. Acestea pot preveni răspândirea în colectiv cu ajutorul depistării timpurii. Elevii sau cadrele didactice infectate vor intra mai repede în izolare, reducând riscul transmiterii.

Astăzi vor fi distribuie 6,5 milioane de teste în toată țara, iar de săptămâna viitoare urmează testarea elevilor.

Aceștia vor fi testați înainte de începerea cursurilor. De asemenea, administrarea testelor va fi decisă în funcție de resursele unităților de învățământ și disponibilitatea personalului din școli.

Săptămâna viitoare începe testarea elevilor

Săptămâna viitoare poate avea loc testarea copiilor pentru depistarea infecției cu coronavirus înainte de începerea cursurilor, comunică RRA.

A început distribuirea testelor rapide pe bază de salivă, a anunțat ministrul educației, Sorin Cîmpeanu.

„În total vor fi distribuite astăzi 6,5 milioane de teste în teritoriu, dintr-un în total de 12 milioane de teste, conform informații primite de la IGSU, contractate pentru primul lot.

Acolo unde cadrele didactice au disponibilitate, iar infrastructura școlii permite testarea în școli, se va lua decizia testării în școli.

Acolo unde școala nu ia decizia că va administra testele în școală, testarea urmează să se facă la domiciliu, sub supravegherea părinților, tutorilor legali sau a unui adult”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Prezența fizică în clasă a elevilor și prescolarilor este permisă imediat după ce rata de infectare cu coronavirus în localitate coboară sub pragul de 3 la mie, potrivit ultimelor reglementări.

Sorin Cîmpeanu a amintit că la o incidență mai mare rămâne în vigoare criteriul ratei de vaccinare anti COVID-19 a personalului din școli de cel puțin 60%.

Situația epidemiologică în România

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, până astăzi, 25 noiembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.771.887 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 10.196 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.663.637 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 2.104 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 40 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel