Sari la conținut

Șapte alimente care te îmbolnăvesc de cancer

Anumite alimente, consumate zilnic de unii oameni cresc considerabil riscul de cancer.

Printre acestea se numără:

1. Alimentele modificate genetic – nu este o surpriza ca acestea intra in topul celor mai cancerigene produse, intrucat s-a dovedit ca acestea favorizeaza cresterea rapida a tumorilor. Din pacate, acestea se gasesc peste tot, cel putin in Statele Unite, facand dificila alegerea unor alimente sanatoase. Nu stim insa prea multe despre prezenta la rafturi in supermarketurile din Romania, desi au aparut deja produse care fac reclama ca NU au organisme modificate genetic. Exista totusi sanse ca, in lipsa oricarei certificari, sa cumparam produse de acest tip, tinand cont ca soia, porumbul sau rapita modificate genetic se folosesc pentru o gama larga de aditivi alimentari.

2. Carnea procesată este de asemenea considerata unul dintre cele mai periculoase alimente, avand in vedere ca produsele de acest tip (bacon, salamul, carnatii, micii, etc) contin aditivi nocivi. Nitritii si nitratii de sodiu, din componenta majoritatii produselor procesate, cresc riscul de a dezvolta cateva tipuri de cancer. Daca vreti sa mentineti carnea in alimentatie, aveti grija macar sa fie neprocesata si de preferat de la animale crescute cat mai natural sau cu furaje BIO.
3. Popcornul de microunde – pare absurd, dar clasicele floricele sunt printre cele mai cancerigene produse, dar vorbim doar despre cele pentru microunde. Se pare ca pungile de popcorn au in compozitie substante chimice periculoase, care in procesul de “expandare” a floricelelor se transmit catre acestea. In Statele Unite aceste substante chimice sunt considerate responsabile pentru trei tipuri de cancer.
4. Bauturile carbogazoase sunt de asemenea suspectate ca ar creste riscul de cancer, in conditiile in care sunt pline de zahar, chimicale si coloranti, ingrediente care hranesc celulele canceroase. De fapt, colorantul caramel folosit in majoritatea bauturilor cola s-a dovedit ca ar contribui la dezvoltarea cancerului. Bauturile racoritoare dietetice sunt chiar mai periculoase decat cele obisnuite, in contextul in care sunt indulcite de obicei cu aspartam, un ingredient artificial considerat responsabil pentru o intreaga gama de afectiuni.
6. Faina alba rafinata este un ingredient comun in alimentele procesate si, desi pare surprinzator, continutul mare de carbohidrati creste riscul de imbolnavire. Un studiu a stabilit o corelatie intre consumul ridicat de carbohidrati rafinati si cancerul la san: riscul ar fi urcat cu nu mai putin de 220% in randul femeilor.
7. Zaharul rafinat este inamicul numarul unu pentru sanatate in lumea civilizata, fiind responsabil pentru cresterea numarului de diabetici si favorizand in acelasi timp proliferarea cancerului. Din nefericire, aproape orice produs dulce pe care il putem cumpara din supermarket contine sirop de glucoza sau fructoza, adica zahar rafinat, care nu face decat sa ajute celulele canceroase sa creasca mai repede.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel