Sari la conținut

Șapte alimente cu acțiune antibiotică. Cum poți scăpa de infecții, fără medicamente?

antibiotic natural
Sursă foto: arhivă Doctorul ZIlei
antibiotic natural

Din cuprinsul articolului

Știți că unele alimente pot acționa ca antibiotice naturale? Este musai să fie prezente în bucătăria noastră, pentru că folosirea lor în mod regulat pentru a pregăti diferite feluri de mâncare ne poate ajuta să luptăm cu anumite infecții precum cele respiratorii sau ale tractului urinar.

Alimente cu acțiune antibiotică naturală.

1. Usturoi. Considerat una dintre legumele cu cea mai mare putere de vindecare, usturoiul are acțiune antimicrobiană datorită componentelor sale sulfuroase, în special alicinei.

Acestuia i se atribuie capacitatea de a inhiba bacteriile Helicobacter Pylori, responsabile de ulcerul stomacal si intestinal. In plus, adaugat in mancare, le face mai bine conservate fara a se strica si sporeste aroma.

2. Ceapa. La fel ca usturoiul, ceapa conține compuși sulfurați cu acțiune antibiotică. Daca esti unul dintre cei care se imbolnavesc usor, trebuie sa stii ca consumul cepeo este de mare ajutor in cazurile de raceala, congestie nazala si amelioreaza durerile cauzate de infectii minore.

3. Telina. Țelina conține o cantitate mare de flavonoide, substanțe care, în același timp, îndeplinesc o funcție antioxidantă și previn deteriorarea organelor și țesuturilor noastre, dar are și o funcție bactericidă. Poate fi consumat atât crud, cât și gătit și folosit pentru a face ciorbe, tocane și supe, pentru că oferă o aromă aparte.

4. Miere. Cu siguranta ca la un moment dat ai folosit-o pentru a combate o durere in gat, sau l-ai amestecat cu lamaie pentru a calma o raceala sau pur si simplu l-ai folosit pentru a indulci iaurtul sau laptele.

Ei bine, mierea este foarte utilă pentru a preveni viitoarele răceli. Și în cazurile de iritare a mucoasei tractului respirator, ajută la înmuierea acestuia și la reducerea disconfortului.

Șapte alimente cu acțiune antibiotică

5. Citrice. Datorită bogăției lor în vitamina C și acid malic și a relevanței pentru sistemul imunitar, acestea nu puteau lipsi. Dacă doriți să vă mențineți sistemul imunitar în formă maximă și să vă protejați de acțiunea virușilor și bacteriilor, consumați o cantitate adecvată. Cel puțin o porție pe zi!

6. Condimente. Unele precum scorțișoara, cimbru sau frunza de dafin au proprietăți bactericide și inhibă acțiunea bacteriană. Folosiți-le frecvent pentru a vă pregăti preparatele și profitați de toate proprietățile lor!

7. Agrișe. Datorita continutului ridicat de vitamina C, sunt utile in combaterea starii febrile si totodata ca antibacterian in afectiunile urinare, datorita acidului malic.

Au capacitatea de a acidifica urina și de a acționa ca un diuretic. De asemenea, este util în ameliorarea simptomelor răcelii!

Folosește-le pentru a ameliora cele mai frecvente afecțiuni și amintește-ți să urmezi o dietă echilibrată, variată și să fii activ pentru ca nimic să nu te oprească!

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel