Sari la conținut

Șapte metode naturale de tratare a hipotiroidismului

Hipotiroidismul reprezintă o afecţiune ce apare atunci când glanda tiroidă nu produce o cantitate suficientă de hormoni, fapt ce afectează procesele metabolice ale organismului.

Schimbări alimentare care combat hipotiroidismul

1. Evită cofeina și zahărul

2. Bazează-te pe proteine de origine vegetală și animală

3. Consumă grăsimi sănătoase (ulei de măsline, avocado, semințe de in, nuci)

4. Asigură-ți necesarul de vitamina D, fier, omega 3, seleniu, zinc, cupru, vitaminele A și B, iod

  • Hipotiroidismul este cauzat de lipsa iodului, dar suplimentele cu iod nu sunt indicate. Cel mai bine e să iei iodul din alimente. Cele mai bune surse sunt algele și frutele de mare. Cantități mai mici de iod conțin și ouăle, sparanghelul, fasolea, ciupercile, spanacul, usturoiul.
  • Nivelul optim de vitamina D este între 50-80 ng/mL;
  • Surse importante de Omega-3, sunt semințele de in, nucile, peștele.

5. Adoptă o dietă fără gluten

6. Evită alimentele care afectează funcția tiroidei , precum  broccoli, conopidă, varză, ridichi, spanac, napi, căpșuni, piersici, alune, soia.

7. Consumă alimente care stimulează producția de glutation, un antioxidant puternic care inverseaza deteriorarea ADN-ului datorat radiațiilor, precum usturoiul, ceapa.

 

 

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel