Sari la conținut

Şapte super-alimente care ard grăsimile şi vă scapă de celulită

Celulita este o inflamaţie care apare la nivelul ţesutului conjunctiv, cauzată de toxinele pe care organismul nu reuşeşte să le elimine. Aceasta este caracterizată prin îngroşarea şi inflamarea ţesuturilor, dând pielii aspectul inestetic de „coajă de portocală”.

Celulita apare la peste 90% dintre femeile care au trecut de pubertate şi rareori este întâlnită la bărbaţi. Contrar convingerilor populare, celulita nu apare stric la persoanele supraponderale ci şi la cele care au o greutate corporală normală sau sunt slabe.

Zonele cele mai afectate de celulită sunt: şoldurile, fesele, coapsele, abdomenul şi braţele.

Aspectul de coajă de portocală, care se formează în primul rând din cauza alimentaţiei greşite, poate dispărea dacă veţi adopta un stil de viaţă echilibrat, care să includă sport şi o dietă bogată în fructe, legume, condimente şi lactate. De asemenea, există anumite alimente pe care trebuie să le consumaţi cât mai des, de preferat chiar zilnic.

Iaurtul „topeşte” grăsimea
Pe lângă faptul că este recomandat de nutriţionişti, studiile au demonstrat că persoanele care consumă trei porţii de iaurt, care este bogat în calciu, au mai puţine depuneri inestetice de grăsime decât cele care ocolesc acest aliment.

Fructele de pădure stimulează producerea de colagen
Consumaţi cât mai multe fructe de pădure, întrucât şi ele se încadrează în categoria alimentelor ce luptă împotriva celulitei, mai ales că sunt bogate în vitamina C şi stimulează producerea de fibre elastice de colagen în piele, care va deveni mai fermă, iar celulita mai puţin vizibilă. Mai mult, aceste fructe conţin şi mulţi antioxidanţi, care luptă împotriva acumulării de toxine în ţesuturi.

Ghimbirul „condimentează” regimul
Condiment recomandat persoanelor care se luptă cu celulita, ghimbirul poate fi consumat atât în mâncăruri, cât şi în limonadă.

Papaya reface ţesuturile
Deşi se află în majoritatea hipermarketurilor, papaya este un fruct tropical cu multiple proprietăţi, dar care ajunge mai rar în casele românilor, ceea ce este foarte rău. Încercaţi aşadar să schimbaţi acest obicei şi introduceţi papaya în meniul alimentar anticelulitic, întrucât, datorită betacarotenului pe care îl conţine, acesta are capacitatea de a stimula refacerea ţesuturilor.

Merele subţiază talia
În plină vară, pieţele sunt pline de mere proaspete. Acestea nu combat numai foamea, ci vă pot ajuta să slăbiţi, să vă alegeţi cu o talie suplă şi să scăpaţi de celulită.

Strugurii vă scapă de aspectul de coajă de portocală
În dietă este important să vă hidrataţi suficient. Dar nu doar apa băută contează, ci şi fluidele din alimente. De aceea încercaţi să consumaţi zilnic struguri, care vă vor scăpa de aspectul inestetic de coajă de portocală.

Bananele împiedică retenţia de lichide
Bananele conţin mult potasiu, un element ce combate retenţia de lichide, dar şi de fibre din organism, ceea ce este foarte important pentru persoanele care au celulită.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: