duminică, septembrie 26, 2021

Negresele, budinca sau alte prăjituri pot fi transformate în deserturi mai light cu câteva schimbări simple.

Iată 7 alimente pe care le poţi adăuga data viitoare când pregăteşti desertu

1.      Avocado

Poate înlocui cu succes untul, aşa că poţi schimba o parte din cantitatea de unt pe care o foloseşti la prăjituri sau brioşe cu avocado. Dintr-un singur fruct de avocado poţi obţine trei sferturi de ceaşcă de pastă.

În afară de antioxidanţi (care nu se găsesc în unt), avocado mai conţine şi fibre, aproape 20 de vitamine şi minerale-inclusiv potasiu-şi acizi graşi mononesaturaţi, grăsimi bune care te ajută să pierzi în greutate, să dai jos grăsimea de pe abdomen şi menţin inima sănătoasă.

2.      Sos de mere

Poţi reduce drastic grăsimile şi caloriile înlocuind uleiul sau untul cu sos de mere, atunci când faci prăjituri. Cel mai indicat este să înlocuieşti doar 75% din cantitatea de ulei sau unt pe care o foloseşti cu sos de mere. Sosul de mere poate fi un bun înlocuitor şi pentru zahăr.

3.      Iaurt grecesc

Iaurtul grecesc este bogat în grăsimi, însă conţine şi calciu şi proteine spre deosebire de ulei sau unt. Data viitoare când faci negrese încearscă să înlocuieşti o treime de ceaşcă de ulei cu un sfert de ceaşcă de iaurt grecesc sau o ceaşcă de unt cu un sfert de ceaşcă de iaurt grecesc.

4.      Fasole neagră

Aceasta este o schimbare pe care o vor aprecia toţi cei care ţin o dietă fără gluten. O ceaşcă de fasole neagră se căleşte, se scurge, iar piureul obţinut poate înlocui o ceaşcă de făină.  Încearcă această schimbare când faci negrese şi vei reduce aproximativ 200 de calorii.

5.      Banane

Pasta obţinută dintr-o banană are consistenţa pastei de avocado, iar vegetarienii o pot folosi la prăjituri în locul ouălor.

6.      Prune

Dacă înlocuieşti o jumătate de ceaşcă de unt cu o jumătate de ceaşcă de piure de prune, vei reduce 700 de calorii şi 92 de grame de grăsime. Poţi încerca la negrese sau la prăjituri cu ciocolată.

7.      Tofu

Un sfert de ceaşcă de pastă de tofu poate înlocui cu succes ouăle, atunci când faci budincă, potrivit PETA.  Tofu poate fi folosit, de asemenea şi pentru înlocuirea lactatelor din prăjiturile cu brânză pentru a reduce din grăsimi.

 

Ultimele stiri