Categories: Stil de viaţă

Şapte super alimente care transformă orice desert într-unul sănătos cu puţine calorii

Negresele, budinca sau alte prăjituri pot fi transformate în deserturi mai light cu câteva schimbări simple.

Iată 7 alimente pe care le poţi adăuga data viitoare când pregăteşti desertu

1.      Avocado

Poate înlocui cu succes untul, aşa că poţi schimba o parte din cantitatea de unt pe care o foloseşti la prăjituri sau brioşe cu avocado. Dintr-un singur fruct de avocado poţi obţine trei sferturi de ceaşcă de pastă.

În afară de antioxidanţi (care nu se găsesc în unt), avocado mai conţine şi fibre, aproape 20 de vitamine şi minerale-inclusiv potasiu-şi acizi graşi mononesaturaţi, grăsimi bune care te ajută să pierzi în greutate, să dai jos grăsimea de pe abdomen şi menţin inima sănătoasă.

2.      Sos de mere

Poţi reduce drastic grăsimile şi caloriile înlocuind uleiul sau untul cu sos de mere, atunci când faci prăjituri. Cel mai indicat este să înlocuieşti doar 75% din cantitatea de ulei sau unt pe care o foloseşti cu sos de mere. Sosul de mere poate fi un bun înlocuitor şi pentru zahăr.

3.      Iaurt grecesc

Iaurtul grecesc este bogat în grăsimi, însă conţine şi calciu şi proteine spre deosebire de ulei sau unt. Data viitoare când faci negrese încearscă să înlocuieşti o treime de ceaşcă de ulei cu un sfert de ceaşcă de iaurt grecesc sau o ceaşcă de unt cu un sfert de ceaşcă de iaurt grecesc.

4.      Fasole neagră

Aceasta este o schimbare pe care o vor aprecia toţi cei care ţin o dietă fără gluten. O ceaşcă de fasole neagră se căleşte, se scurge, iar piureul obţinut poate înlocui o ceaşcă de făină.  Încearcă această schimbare când faci negrese şi vei reduce aproximativ 200 de calorii.

5.      Banane

Pasta obţinută dintr-o banană are consistenţa pastei de avocado, iar vegetarienii o pot folosi la prăjituri în locul ouălor.

6.      Prune

Dacă înlocuieşti o jumătate de ceaşcă de unt cu o jumătate de ceaşcă de piure de prune, vei reduce 700 de calorii şi 92 de grame de grăsime. Poţi încerca la negrese sau la prăjituri cu ciocolată.

7.      Tofu

Un sfert de ceaşcă de pastă de tofu poate înlocui cu succes ouăle, atunci când faci budincă, potrivit PETA.  Tofu poate fi folosit, de asemenea şi pentru înlocuirea lactatelor din prăjiturile cu brânză pentru a reduce din grăsimi.

 

Recent Posts

SECRETE de scădere a tensiunii arteriale FĂRĂ mendicamente

  Hipertensiunea arterială o afecțiune în care presiunea sângelui în artere este persistent crescută, punând…

19 minute ago

Care este starea de sănătate actuală a Regelui Charles. Cum a evoluat tratamentul

Care este starea de sănătate actuală a Regelui Charles. Cum a evoluat tratamentul personalizat  În…

49 de minute ago

Cancer: Acestea sunt cele cinci simptome „tăcute” îngrijorătoare ale ”ucigașului tăcut”

Cancer. Potrivit studiilor, există peste 200 de tipuri de cancer, care pot afecta diferite organe…

2 ore ago

Ce se întâmplă în organism dacă NU mănânci grăsimi: Consecințe negative pentru sănătate

Ce se întâmplă în organism dacă NU mănânci grăsimi! Evitarea completă a grăsimilor poate duce…

3 ore ago

Și tu asculți muzică în căști? Uite când este afectat auzul

Muzica ascultată în caști poate afecta auzul dacă este ascultată la un volum foarte ridicat…

3 ore ago

Doi nutriționiști au făcut cancer, deși adoptau un stil de viață sănătos. Află ce ”otrăvuri” consumau

 Doi nutriționiști au făcut cancer, deși adoptau un stil de viață sănătos. Află ce ”otrăvuri”…

4 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic