marți, iunie 28, 2022

Sărbătoare 24 iunie. În ziua de 24 iunie, Biserică Ortodoxă face pomenirea Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, cunoscută în popor și cu denumirea de Drăgaică sau Sânziene.

Biserica Ortodoxă serbează de obicei ziua morții sfinților, nu ziua lor de naștere. Doar Maica Domnului și Sfântul Ioan Botezătorul fac excepție de la această regulă; ei au privilegiul de a li se sărbători atât zămislirea (23 septembrie, 9 decembrie) și nașterea (8 septembrie, 24 iunie), cât și alte evenimente din viață lor (că Bunavestire, Aflarea capului Sfântului Ioan Botezătorul), scrie crestinortodox.ro.

Te-ar mai interesa: Ciroza: Alimente de EVITAT pentru a salva ficatul ...

Sărbătoarea este cu cruce roșie și e interzis să speli rufe astăzi, ca să nu ai ghinion.

Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul – Ce reprezintă această zi pentru credincioși

Această sărbătoare a Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul are un temei biblic, pentru că evenimentul amintit este consemnat de Sfântul Evanghelist Luca cu amănunte în Evanghelia Sa. Nașterea această a avut loc cu șase luni înainte de cea a Domnului lisus Hristos. Sărbătoarea apare atestată documentar în secolele IV-V, când se fixează definitiv și data Crăciunului.

Sărbătoarea Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, la 24 iunie, se pare că a fost instituită după unii cercetători, spre a înlocui sărbătorile păgâne, cu caracter agricol sau naturist, din epocă solstițiului de vară (22-23 iunie).

Te-ar mai interesa: Lună nouă în Rac. Astrolog: E bine să cereți de la...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private