sâmbătă, mai 28, 2022

Sarea de bucătărie este denumirea populară a unui amestec mineral alcătuit în majoritate din clorură de sodiu. Sarea de bucătărie, deși contribuie la creșterea presiunii osmotice intracelulare și presiunii sanguine, datorită ionilor de sodiu, constituie un conservant și condiment de bază în alimentație, fiind folosită în industria conservelor, în tăbăcărie, în industria chimică etc. Dar puțini știu despre utilizările sale fabuloase.

Te-ar mai interesa: Prof. Vlad Ciurea: „Şi creierul se atrofiază...

Sarea este supranumită ingredientul cu „o mie de utilizări”, pentru că are multiple utilizări și afară din bucătărie. În acest articol vei descoperi cele mai tari trucuri cu sare pentru toată casa.

Sarea, ingredientul cu „o mie de utilizări”. Toată lumea o folosește, dar puțini știu despre utilizările sale fabuloase

Cu toate acestea, puțini oameni știu este că sarea și zahărul pot avea și alte utilizări în afara rețetelor. Sarea, în special, este foarte versatilă și poate fi folosită în diferite moduri cu adevărat fenomenale. După cum vom vedea, de fapt, toată lumea folosește sarea în bucătărie, dar puțini îi cunosc utilizările fabuloase acasă.


Sarea,  ingredientul cu o mie de utilizări

Sarea poate  fi utilă pentru păstrarea unor alimente. Se știe că, din cele mai vechi timpuri, sarea era folosită pentru conservare.

Te-ar mai interesa: Cancer vulvar: simptome ascunse despre care ar tre...

Se poate folosi pentru a încetini îmbătrânirea merelor. Aceste fructe, de fapt, tind să se înnegrească și, ulterior, putrezesc. Pentru a încetini acest proces, se pregătește o soluție de apă rece sărată. Puneți merele în această apă sărată pentru aproximativ zece minute și apoi le clătiți bine. Acest proces se poate face și cu felii deja taiate, care în general devin maronii într-un timp foarte scurt. În acest fel vom prelungi durata de viață a fructelor.

Te-ar mai interesa: Drept de viața sau de moarte! Un bărbat și-a deter...

Sursa foto: Shelley Pauls/unsplash

Sarea ajută la răcirea băuturilor. De fapt, dacă este pusă într-o găleată cu gheață, sticla cu băutură se va răci mai repede. Dacă, de exemplu, avem o găleată cu gheață și adăugăm un praf de sare: punem sticla înauntru și se va raci mai repede. Gheața, însă, se va topi mai devreme.

Află totul despre utilizările fabuloase ale acestui ingredient

Sarea îndepărtează petele de pe cești. Adesea atunci când consumăm băuturi precum ceai sau cafea riscăm să lăsăm pete care se curăță foarte greu. Pentru a le îndepărta în mod natural și fără a folosi substanțe chimice, luați puțină sare, puneți-o pe o cârpă umedă și frecați energic zonele pătate ale ceștii. Veți vedea că petele vor dispărea foarte repede.

Te-ar mai interesa: Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerelor de Sân...

În cele din urmă, sare ne poate ajuta foarte mult să eliminăm mirosurile de ceapă și usturoi de pe mâini. Doar amestecați-o cu puțin suc de lămâie și spălați-vă mâinile în această soluție. De asemenea, sarea are capacitatea de a desfunda scurgerea chiuvetei, potrivit stiridiaspora.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private