vineri, octombrie 7, 2022

Mai ales vara, tu sau cel mic puteți avea diferite probleme de natură digestivă. De cele mai multe ori, enterocolitele își fac simțită prezența în acest anotimp. Altfel spus, atunci când te confrunți cu vărsături, diaree, dureri abdominale acestea te pot ajuta să te pui pe picioare. De aceea, bine ar fi să le iei cu tine în concediu.

Însă, oricât ar fi de benefice, nu le lua fără recomandare medicului sau a farmacistului.

Te-ar mai interesa: Accident vascular cerebral: băutura care dublează ...

Sărurile pentru rehidratarea orală sunt de fapt, suplimente alimentare care au rolul de a compensa pierderea de lichide și elecroliți din corp, ca urmare a unor afecțiuni digestive. Atenție! Nu toată lumea poate beneficia de ele. De exemplu, pacienții care au fost diagnosticați cu obstrucție intestinală nu ar trebui să le folosească. Restricție au și alți pacienți cu afecțiuni cronice și care iau un tratament zilnic. De aceea, înainte de a pleca în concediu, mergi la medic, vorbește cu el și ia-ți cu tine tot ceea ce ai nevoie ca medicație. În felul acesta, vei preveni îmbolnăvirea și vei putea să te bucuri de zilele libere, de vară.

Te-ar mai interesa: Horoscop 7 octombrie. Nu irosi celulele nervoase p...

Mai mult, Organizația Mondială a Sănătății recomandă administrarea sărurilor de rehidratare orală pentru prevenirea și tratarea deshidratării cauzate de diaree. Fie că este diaree virală, fie că este bacteriană.

Dar tratamentul cu acestea trebuie stabilit de medic. Se va ține cont de vârsta pacientului, de alte afecțiuni pe care le are, de gradul de deshidratare. Specialiștii susțin că sărurile de rehidratare conțin un amestec de sodiu, glucoză, potasiu dar și multe alte minerale necesare bunei funcționări a organismului. Foarte important este ca acestea să se ia încă de la primele simptome ale bolii. Mai ales că diareea la copilul mic este destul de periculoasă. În plus, pe caniculă deshidratarea este un real pericol pentru cei mici dar și pentru bolnavii cu afecțiuni cronice.

Te-ar mai interesa: Ce poți lua ca să nu te mai constipi. Cele mai bun...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private