Sari la conținut

Sărurile de rehidratare te ajută în unele afecțiuni acute

Mai ales vara, tu sau cel mic puteți avea diferite probleme de natură digestivă. De cele mai multe ori, enterocolitele își fac simțită prezența în acest anotimp. Altfel spus, atunci când te confrunți cu vărsături, diaree, dureri abdominale acestea te pot ajuta să te pui pe picioare. De aceea, bine ar fi să le iei cu tine în concediu.

Însă, oricât ar fi de benefice, nu le lua fără recomandare medicului sau a farmacistului.

Sărurile pentru rehidratarea orală sunt de fapt, suplimente alimentare care au rolul de a compensa pierderea de lichide și elecroliți din corp, ca urmare a unor afecțiuni digestive. Atenție! Nu toată lumea poate beneficia de ele. De exemplu, pacienții care au fost diagnosticați cu obstrucție intestinală nu ar trebui să le folosească. Restricție au și alți pacienți cu afecțiuni cronice și care iau un tratament zilnic. De aceea, înainte de a pleca în concediu, mergi la medic, vorbește cu el și ia-ți cu tine tot ceea ce ai nevoie ca medicație. În felul acesta, vei preveni îmbolnăvirea și vei putea să te bucuri de zilele libere, de vară.

Mai mult, Organizația Mondială a Sănătății recomandă administrarea sărurilor de rehidratare orală pentru prevenirea și tratarea deshidratării cauzate de diaree. Fie că este diaree virală, fie că este bacteriană.

Dar tratamentul cu acestea trebuie stabilit de medic. Se va ține cont de vârsta pacientului, de alte afecțiuni pe care le are, de gradul de deshidratare. Specialiștii susțin că sărurile de rehidratare conțin un amestec de sodiu, glucoză, potasiu dar și multe alte minerale necesare bunei funcționări a organismului. Foarte important este ca acestea să se ia încă de la primele simptome ale bolii. Mai ales că diareea la copilul mic este destul de periculoasă. În plus, pe caniculă deshidratarea este un real pericol pentru cei mici dar și pentru bolnavii cu afecțiuni cronice.

Rusen Anca

Sunt editor, jurnalist pe sănătate de 8 ani. De ce presă medicală? Fiindcă din cei 15 ani de presă, cel mai mult am iubit sănătatea. Să scriu despre tot ceea ce înseamnă sănătatea în viața unui individ cred că mă definește ca om. Și recunosc: regret că nu am făcut medicină! Practic, sănătatea este cel mai frumos dar pe care l-am primit și paradoxal, singurul pe care îl neglijăm. Fiindcă cel mai mult ne doare un diagnostic care îți ia răsuflarea și care îți pune sufletul la încercare. Boala te împovărează atât sufletește cât și fizic. Scriu fiindcă sănătatea trebuie prețuită și lipsa ei costă enorm. Cred cu tărie că primul pas spre sănătate este cunoașterea, informarea și educarea. Mai exact, ceea ce facem noi, jurnaliștii. Oferim cititorilor noștri accesul la informații corecte, atent documentate medical. În felul acesta, eu simt că pot contribui puțin la tot ceea ce înseamnă prevenția unor boli!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel