Categories: Ştiri sănătate

Sașa a rămas fără o mână după ce a fost împușcată de ruși. Mesajul dureros al fetiței: Nu știu de ce m-au împușcat!

Sașa a rămas fără o mână după ce a fost împușcată de ruși. Micuța a fugit din suburbia Hostomel, din Kiev, împreună cu familia, când mașina în care se deplasau a fost lovită de o explozie de focuri.

În mijlocul atacurilor Rusiei asupra Ucrainei nu sunt doar soldați răniți și chiar morți, ci și oameni nevinovați care au suferit consecințe grave pentru simplul fapt de a trăi în regiune.

Este și cazul Sașei, o fetiță ucraineană care fugea săptămâna trecută de luptele din suburbia Kyiv Hostomel cu tatăl, mama și sora ei, când mașina în care se aflau a fost lovită de o rafală de focuri de armă.

Primul lucru pe care mi l-a spus Sașa a fost „te rog să fii sincer, am mâna stângă sau nu?” Nu știam ce să spun. Nu știam dacă să nu spun nimic, să mint sau să-i spun adevărul”, a spus Gorbovec, chirurgul fetei. (Foto: Tim Clarke – Daily Mail)

Tatăl său a fost ucis, iar ceilalți trei au evadat pe o stradă și apoi s-au refugiat într-un subsol. Sașa a intrat înăuntru și și-a pierdut cunoștința timp de două zile, până când un grup de voluntari a dus-o la un spital din apropiere pe o targă improvizată fluturând un steag alb.

Sper că a fost un accident și că nu au intenționat să-mi facă rău

„Nu știu de ce m-au împușcat rușii. Sper că a fost un accident și că nu au intenționat să-mi facă rău”, a spus fata de la spital pentru Daily Mail.

Potrivit mărturiei, fetița a fost împușcată în braț, a alergat după sora ei și și-a văzut mama căzând, unde credea că ar fi murit. „Cineva m-a dus într-un subsol, mi-am pierdut cunoștința. și apoi niște oameni m-au dus la spital cu un prosop”, a spus el. Mama ei suferise doar o cădere, dar a reușit să supraviețuiască.

Odată ajunsă la Spitalul Central Irpin, Bucha, Sașa a fost tratată de chirurgul vascular Vladislav Gorbovec, care a constatat că dezvoltarea cangrenei și a luat decizia de a-i amputa brațul stâng deasupra cotului. Adică, dacă nu ar fi efectuat această acțiune, „Sașa ar fi murit”, a spus medicul.

„Primul lucru pe care mi l-a spus Sasha a fost „te rog să fii sincer, am mâna stângă sau nu?” Nu știam ce să spun. Nu știam dacă să nu spun nimic, să mint sau să-i spun adevărul”, a spus Gorbovec.

Acum, fata, care și-a sărbătorit a noua aniversare cu o zi înainte de invadarea Rusiei pe 24 februarie, a cerut cadou un nou braț artificial roz acoperit cu flori.

Recent Posts

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

2 minute ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

32 de minute ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

o oră ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

2 ore ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

2 ore ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică