Categories: Ştiri sănătate

Criza refugiaţilor din Ucraina ia amploare! Maia Sandu: „Solicităm sprijinul României”

Situaţia cetăţenilor ucraineni siliţi să fugă din cauza războiului din ţara lor ia amploare. Ieri, Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, și Klaus Iohannis s-au întâlnit pentru a gestiona criza refugiaţilor din Ucraina. 

Republica Moldova poate conta pe sprijinul României, pentru a gestiona criza refugiaţilor din Ucraina, dar şi în procesul de integrare europeană – este concluzia convorbirilor de la Chişinău dintre preşedinţii celor două ţări, Maia Sandu şi Klaus Iohannis.

România și Republica Moldova trebuie să ia toate măsurile de precauție

Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit despre suplimentarea asistenței financiare și tehnice pentru fluxul masiv de refugiați din Ucraina. Totodată, Klaus Iohannis a spus că România și Republica Moldova, ca vecini ai Ucrainei, trebuie să ia toate măsurile pentru a face față actualei situații de criză.

„România este alături de Republica Moldova și de toți cetățenii săi, aşa cum a fost mereu. Pe noi puteți să contați! Ne vom concentra pe suplimentarea cât mai urgent posibil a asistenţei financiare şi tehnice, inclusiv în gestionarea fluxului masiv de refugiaţi din Ucraina”, a declarat Klaus Iohannis.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a mulțumit României pentru sprijinul oferit în perioadele complicate atât în gestionarea crizei refugiaților, cât şi în perioada crizei energetice. Maia Sandu a mai spus că mizează pe ajutorul României în procesul de acceptare a cererii de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Şefa statului îşi doreşte acces pentru produsele moldovene pe piața europeană.

Maia Sandu: „Solicităm sprijinul României”

„Solicităm sprijinul României pentru deschiderea piețelor europene pentru toate categoriile de produse moldovenești care nu mai pot intra pe piaţa ucraineană, rusă sau belarusă din cauza războiului din Ucraina”, spune Maia Sandu.

În vizita oficială la Chişinău, preşedintele Klaus Iohannis a fost însoţit de premierul Nicolae Ciucă și ministrul de externe Bogdan Aurescu.

Republica Moldova şi Ucraina au fost conectate la reţeaua europeană de energie electrică. Înainte de invazia rusească în Ucraina, cele două ţări erau legate la reţeaua de energie a Rusiei. Autorităţile de la Chişinău vorbesc despre un pas uriaş în direcţia garantării securităţii energetice a Moldovei. Şi preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a scris, pe Twitter, că Ucraina a devenit membră a Uniunii Energetice Europene. Acesta este primul pas în procesul de aderare a celor două state la piaţa energetică europeană, potrivit RRA.

Recent Posts

ANM, semnal de alarmă: PLOI şi VIJELII de Paște. PROGNOZA detaliată

Meteorologii atrag atenţia că vremea va continua să fie capricioasă, iar temperaturile vor scădea la…

14 minute ago

Decizie-şoc luată de familia marelui fotbalist argentinian Diego Maradona. Un nou raport privind cauzele decesului

Copiii fostului mare fotbalist argentinian Diego Maradona, care a murit în 2020, au cerut justiţiei…

44 de minute ago

Cele mai periculoase 3 băuturi pentru diabetici

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), valoarea normală a glicemiei la adulţi este cuprinsă între…

o oră ago

Medicii din Iaşi au prelevat organe de la un donator din Bulgaria

Agenţia Naţională de Transplant (ANT) anunţă că medicii din Iaşi au transplantat organe prelevate de…

2 ore ago

HOROSCOP MAI 2024: SURPRIZE și schimbări pentru toţi nativii! Sfaturile astrelor pentru fiecare ZODIE în parte

Luna Mai este dominat de energia Taurului  pentru că Soarele, Venus și Jupiter se vor…

2 ore ago

Suma colosală încasată din servicii fictive de o farmacistă. Din banii obţinuţi ilegal şi-a cumpărat haine, bijuterii și o maşină de lux

Farmacista șefă a unui spital din județul Bihor a încasat peste 377.000 de lei, ilegal,…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic