Sari la conținut

„Vă rugăm să ne ajutați!” Mame și copii din Ucraina, strigăt disperat de ajutor dintr-o pivniță mizerabilă

Ascunși într-o pivniță murdară, mame și copiii disperați lansează un apel sfâșietor pentru a fi salvați în timp ce bombe rusești cad peste orașul Mariupol, din sudul Ucrainei.

După aproape două săptămâni de bombardament rusesc constant, avocata Victoria Konovalov roagă întreaga lume să ajute la evacuarea grupului de 20 de femei, copii și bătrâni care s-au adăpostit fără încălzire sau apă.

În fundal se aud copii și vocea ei tremurândă de frică, doamna Konovalov strigă: „Suntem în Mariupol. Astăzi este 13 martie. Suntem în pivniță.

„Sunt 20 de copii și bătrâni. Nu avem alimente, prim ajutor și provizii vitale. Magazinele și farmaciile sunt distruse.

În videoclipul, care a fost difuzat pe rețelele de socializare, ea adaugă: „Nu avem rezerve de gaz și apă [de încălzire]. Avioane militare zboară deasupra noastră aruncând bombe.

Citeste si:

„Vă rugăm să organizați un coridor umanitar pentru noi! Vă rog să ne ajutați!

‘Vă rog să ne ajutați copiii să scape de aici!’

De când a fost înconjurat de trupele rusești la scurt timp după începerea războiului, gazul, apa curentă și electricitatea în Mariupol au fost întrerupte.

Orașul-port de la Marea Neagră se află în centrul unei crize umanitare în creștere, deoarece alimentele și proviziile medicale se epuizează, iar ajutorul nu este permis să intre. Orașul a fost bombardat constant de Rusia, cu aproximativ 350.000 de locuitori prinși în el, scrie Daily Mail.

Autoritățile locale spun că războiul de acolo a lăsat cel puțin 2.400 de civili morți, dar chiar și ele recunosc că aceasta este o subestimare.

Potrivit rapoartelor, sute de civili sunt, de asemenea, înghesuiți în subsolul unei clădiri publice mari, mulți dintre ei având probleme medicale grave și lipsind de alimente și apă potabilă curată.

A existat o oarecare ușurare pentru rezidenții asediați după ce 2.000 de persoane au părăsit Mariupol, iar alți 2.000 așteptau să plece.

Nu se știe dacă doamna Konovalov și alții care au apărut cu ea în videoclip sunt printre cei care au reușit să fugă în siguranță.

SURSĂ FOTO: Antena 3

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.