vineri, iunie 9, 2023

Sașa a rămas fără o mână după ce a fost împușcată de ruși. Micuța a fugit din suburbia Hostomel, din Kiev, împreună cu familia, când mașina în care se deplasau a fost lovită de o explozie de focuri.

În mijlocul atacurilor Rusiei asupra Ucrainei nu sunt doar soldați răniți și chiar morți, ci și oameni nevinovați care au suferit consecințe grave pentru simplul fapt de a trăi în regiune.

Este și cazul Sașei, o fetiță ucraineană care fugea săptămâna trecută de luptele din suburbia Kyiv Hostomel cu tatăl, mama și sora ei, când mașina în care se aflau a fost lovită de o rafală de focuri de armă.

Primul lucru pe care mi l-a spus Sașa a fost „te rog să fii sincer, am mâna stângă sau nu?” Nu știam ce să spun. Nu știam dacă să nu spun nimic, să mint sau să-i spun adevărul”, a spus Gorbovec, chirurgul fetei. (Foto: Tim Clarke – Daily Mail)

Tatăl său a fost ucis, iar ceilalți trei au evadat pe o stradă și apoi s-au refugiat într-un subsol. Sașa a intrat înăuntru și și-a pierdut cunoștința timp de două zile, până când un grup de voluntari a dus-o la un spital din apropiere pe o targă improvizată fluturând un steag alb.

Sper că a fost un accident și că nu au intenționat să-mi facă rău

„Nu știu de ce m-au împușcat rușii. Sper că a fost un accident și că nu au intenționat să-mi facă rău”, a spus fata de la spital pentru Daily Mail.

Potrivit mărturiei, fetița a fost împușcată în braț, a alergat după sora ei și și-a văzut mama căzând, unde credea că ar fi murit. „Cineva m-a dus într-un subsol, mi-am pierdut cunoștința. și apoi niște oameni m-au dus la spital cu un prosop”, a spus el. Mama ei suferise doar o cădere, dar a reușit să supraviețuiască.

Odată ajunsă la Spitalul Central Irpin, Bucha, Sașa a fost tratată de chirurgul vascular Vladislav Gorbovec, care a constatat că dezvoltarea cangrenei și a luat decizia de a-i amputa brațul stâng deasupra cotului. Adică, dacă nu ar fi efectuat această acțiune, „Sașa ar fi murit”, a spus medicul.

„Primul lucru pe care mi l-a spus Sasha a fost „te rog să fii sincer, am mâna stângă sau nu?” Nu știam ce să spun. Nu știam dacă să nu spun nimic, să mint sau să-i spun adevărul”, a spus Gorbovec.

Acum, fata, care și-a sărbătorit a noua aniversare cu o zi înainte de invadarea Rusiei pe 24 februarie, a cerut cadou un nou braț artificial roz acoperit cu flori.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

V-ar mai putea interesa:

spitale private